Ariël Jacobs: ‘Op alle vlakken missen we iets’

© Belga

Anderlecht kon na twee speeldagen in play-off 1 nog niet winnen en moet nu op bezoek bij AA Gent. Trainer Ariël Jacobs: “Er mag nog meer vuur bij.”

Bij Standard speelde Anderlecht vrijdag 0-0 gelijk, maar door de nederlaag van Club Brugge liep paars-wit toch opnieuw een punt uit.

Jacobs hecht daar niet al te veel belang aan. “We kunnen maar hopen dat het feit dat we nu opnieuw twee punten meer tellen ons mentaal een boost zal geven, maar helaas werkt het niet zo in voetbal”, zegt hij op rsca.be. “We weten alleen dat iedereen punten kan pakken van iedereen.”

Mentaliteit

Op Sclessin was de mentaliteit duidelijk beter dan in de openingswedstrijd van play-off 1 tegen Kortrijk (1-1), al mag er voor Jacobs gerust nog een stuk meer vuur bij.

“Mentaliteit is één van de vier belangrijke onderdelen van het voetbal die altijd aanwezig moeten zijn. Maar louter op mentaliteit kan je ook geen play-offs winnen,” beseft hij. “Je hebt ook het technisch, tactisch en het fysieke vermogen nodig. En momenteel missen we op alle vlakken iets.”

“Maar in voetbal kan alles snel veranderen. Het klopt dat we twee mindere matchen hebben gespeeld, maar nu lijkt het precies alsof we dit seizoen nog niet op een bal hebben kunnen trappen. Mensen vergeten, het zij zo. De groep moet nu vooral het vertrouwen behouden in de basiskwaliteiten – individueel en collectief – die ze hebben,” besluit Jacobs.

Anderlecht moet het tegen AA Gent doen zonder Guillaume Gillet, die geschorst is. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content