Anderlecht treft Dinamo Moskou, Club Brugge loot Aalborg in Europa League

© Belga Image

Anderlecht en Club Brugge kennen hun opponenten in de zestiende finales van de Europa League voetbal. Paars-wit werd bij de loting in Nyon aan het Russische Dinamo Moskou gekoppeld, Blauw-zwart treft het Deense Aalborg.

De heenwedstrijden worden op 19 februari 2015 afgewerkt, de terugwedstrijden staan een week later (26 februari) op de agenda.

Anderlecht – Dinamo Moskou

Anderlecht, dat zich verzekerden van een ticket voor de laatste 32 van de Europa League door derde te worden in hun Champions League-groep, krijgt een sterke tegenstander tegen over zich. De Brusselaars waren geen reekshoofd en beginnen thuis tegen Dinamo Moskou, dat in een poule met PSV, Estoril en Panathinaikos met een knappe achttien op achttien groepswinnaar werd in de Europa League. Dinamo Moskou, de club van de Fransen William Vainqueur (ex-Standard) en Mathieu Valbuena, staat momenteel derde in de Russische competitie.

Club Brugge – Aalborg

Club Brugge werd groepswinnaar in de Europa League en had in tegenstelling tot Anderlecht wel een beschermde status. Met Aalborg kreeg het al voor de derde keer dit seizoen een Deense opponent op het bord, na Bröndby in de voorronde van de Europa League en FC Kopenhagen in de groepsfase. De West-Vlamingen spelen de heenwedstrijd op verplaatsing.

De loting voor de achtste finales staat gepland voor 27 februari. De Europa League-finale wordt op 27 mei in het Poolse Warschau gespeeld. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content