Anderlecht slaat modderfiguur tegen Limassol

© Reuters

Anderlecht kreeg in zijn heenwedstrijd in de play-offs van de Champions League een 2-1 op de neus van het bescheiden AEL Limassol uit Cyprus.

Paars-wit, met Kljestan in de basiself ten nadele van De Sutter, speelde een erg zwakke eerste helft. Doelman Proto redde de Brusselaars eerst nog op pogingen van Ouon (ex-Antwerp) en Edmar, maar moest zich in de 34e minuut toch gewonnen geven. Het was verdediger Dosa Junior die een hoekschop staalhard in doel kopte.

Mbokani maakt gelijk
Meteen na de pauze was Anderlecht tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Degra redde knap op pogingen van Jovanovic en Wasilewski.

In de 62e minuut was het dan toch raak. Kanu bediende knap Mbokani die het leer perfect in de linkerbenedenhoek knalde: 1-1. Milan Jovanovic had daarna de kans op de 1-2, maar zijn schot werd afgeblokt.

Het doelpunt viel aan de overkant, want in de 72e minuut maakte de ingevallen Rui Miguel 2-1 voor de Cyprioten. Proto duwde diens schot nog tegen de paal, maar het leer dwarrelde toch in doel.

Jovanovic mist terugwedstrijd

‘Jova’ werd meteen daarna vervangen door Jakovenko, maar dat zinde de Serviër duidelijk niet. Hij trapte tegen een flesje, kreeg daardoor zijn tweede gele kaart en is zo geschorst voor de terugwedstrijd.

Het bleef 2-1. De selectie van John van den Brom moet komende dinsdag in de terugwedstrijd in het Astridpark uit en ander vaatje tappen om door te stoten naar de felbegeerde groepsfase van het kampioenenbal. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content