Anderlecht naar voorronde: Plan A wordt Plan B

© Belga

Door de winst van Chelsea ziet Anderlecht 15 miljoen euro aan zijn neus voorbij gaan. ‘Dit heeft zeker gevolgen voor ons transferbeleid.’

De Champions League-winst van Chelsea heeft negatieve gevolgen voor Anderlecht. De Belgische landskampioen was bij een zege van Bayern München zeker van rechtstreekse deelname aan de groepsfase van het kampioenenbal, maar moet nu eerst twee voorrondes zien te overleven.

Vooral op financieel vlak is de winst van de Londense club een slechte zaak voor de Brusselaars, weet Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Dit is de tweede keer dat we door strafschoppen naast de poules van de Champions League grijpen”, verwees Van Holsbeeck op Sporza naar de verloren strafschoppenepiloog tegen Partizan Belgrado.

“Niets aan te doen, het moet via de kwalificaties. Concreet betekent dit dat we een week vroeger met de trainingen moeten beginnen”. Bij winst van Bayern was Paars-Wit verzekerd van om en bij de vijftien miljoen euro. Die mooie som lopen de Brusselaars nu mis.

“Deze uitslag is vooral financieel een tegenvaller voor Anderlecht. Dat zal ook invloed hebben op onze transfers. We hebben altijd een plan A en B. Nu wordt het plan B, waarbij we elke cent vijf keer moeten omdraaien. We proberen nu onze sterkhouders te overtuigen te blijven”, klonk het. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content