Anderlecht naar groepsfase Champions League

© Belga

Anderlecht staat voor het eerst sinds 2006 in de groepsfase van de Champions League. De landskampioen won met 2-0 van AEL Limassol uit Cyprus.

Anderlecht had vorige week de heenmatch in Cyprus met 2-1 gewonnen. Dankzij goals van Mbokani en Yakovenko in de laatste tien minuten, staat voor de Brusselaars een jackpot klaar die kan oplopen tot 17 miljoen euro.

Dreiging

Paars-wit moest in het Constant Vanden Stockstadion de 2-1 nederlaag van de heenmatch ophalen. Van den Brom hield echter vast aan zijn opstelling van vorige week: geen Yakovenko maar Kljestan. De Sutter verving de geschorste Jovanovic.

De dreiging in de eerste helft kwam vooral van de thuisploeg, maar de grootste kans was wel voor de Cyprioten via Rui Miguel. Proto voorkwam de 0-1 met een uitstekende redding.

Anderlecht reageerde met een schot van Kanu en een gevaarlijke hoekschop op slag van rust. Na rust legde Anderlecht nog meer beslag op de bal, en na twintig minuten knalde Gillet een teruglegger van Mbokani op de lat.

Enkele minuten later kreeg opnieuw Gillet de bal tot drie keer toe niet voorbij Degra en ook Biglia kreeg het leer niet in doel.

Mbokani verlost

Van den Brom voerde de druk op en dropte Juhasz in de spits, maar het was Mbokani die tien minuten voor tijd voor de verlossing zorgde. De Congolees trapte een voorzet van de sterk ingevallen Bruno onhoudbaar voorbij Degra. Yakovenko, nog een invaller, nam even later alle twijfels weg en zette de 2-0 eindstand op het bord. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content