Anderlecht gaat loonpolitiek bijsturen

© Belga

Manager Herman Van Holsbeeck bevestigt in Sport/Voetbalmagazine dat de loonmassa van de club te hoog ligt. “Nieuwe spelers zullen weer lagere contracten krijgen in de toekomst.”

Behalve sportieve problemen heeft Anderlecht ook financiële zorgen. Het missen van de Champions League kost de club 10 miljoen euro in een periode dat de omvorming tot een nv, de opwaardering van het trainingscentrum in Neerpede en de geplande uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion de club veel geld kost. Manager Herman Van Holsbeeck bevestigt dat ook de loonmassa van de club te hoog ligt.

“52 procent van ons budget gaat op aan lonen. Normaal houden wij ons aan 50 procent. Voor ons is 52 procent te hoog. Dat moet naar beneden,” zegt Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine.

“Alleen lukt dat niet in een handomdraai. In de jaren dat we Champions League speelden, hebben we te hoge contracten gegeven. Nieuwe spelers zullen weer lagere contracten krijgen in de toekomst.”

“De werken aan het stadion gaan wel gewoon door. Dat heeft de raad van bestuur unaniem beslist en daar zitten toch zwaargewichten.”

Fabelachtige aanbiedingen Dat de situatie minder alarmerend is dan de onheilsberichten van de voorbije weken lieten uitschijnen, bewijst volgens Van Holsbeeck dat Anderlecht eind augustus voor vier van zijn topspelers fabelachtige aanbiedingen naast zich neerlegde.

Een niet nader genoemde Engelse club (Tottenham volgens sommige media) bood 20 miljoen euro voor Romelu Lukaku en eerder was al bekend dat Stuttgart zo’n 6 miljoen veil had voor Mbark Boussoufa.

Van Holsbeeck: “Wolfsburg bood tien miljoen euro voor Matías Suárez en Bologna wilde Lucas Biglia, maar dat was een bod op z’n Italiaans.”

“Italianen en Spanjaarden hebben geen geld meer, maar willen toch nog transfereren. Ze bieden hoge bedragen, maar willen de betaling spreiden over 48 maanden. Toen we een bankgarantie vroegen, kon dat niet.”

“Wij hebben Lucas en zijn omgeving klaar en duidelijk uitgelegd dat Bologna zijn voorstel eerst moest garanderen via een bankinstelling voor we zouden praten. De onderhandelingen met Bologna waren gedaan voor ze waren begonnen.”

Van Damme

Zo bleef Jelle Van Damme de enige speler die Anderlecht te gelde maakte. Van Holsbeeck: “Van alle spelers voor wie we een bod kregen, was Jelle de enige die echt weg wou en een slag wilde slaan.”

“Al toen hij hier tekende, zei hij dat het zijn ambitie was ooit terug te keren naar Engeland. Wat zei hij toen hij er nog maar pas was? Dat het er zoveel beter en professioneler was dan hier. Tot zo’n speler na een tijdje vaststelt dat het gras niet altijd groener is elders.”

“Zijn terugkeer is bespreekbaar, jazeker. Maar hoe meer we nu over hem spreken, hoe kleiner de kans dat we hem kunnen terughalen. Dan gaat hij overal naartoe, behalve naar Anderlecht.”

(Jan Hauspie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content