Algemeen directeur Dirk Degraen verlaat KRC Genk

© BelgaImage

De wegen van voetbalclub KRC Genk en zijn algemeen directeur Dirk Degraen scheiden na afloop van het seizoen.

“Een verdere samenwerking was niet meer mogelijk door een meningsverschil over visie en werking van de club in de toekomst”, zo meldt de Limburgse eersteklasser maandag op zijn website.

Dirk Degraen zal tot het einde van het seizoen de lopende zaken opvolgen en overdragen en nog een tijd ter beschikking staan om informatie te verlenen. Hij was sinds 2009 als algemeen directeur bij Genk aan de slag.

KRC Genk bedankt Degraen “voor zijn inzet en verwezenlijkingen voor de club”. De algemeen directeur van zijn kant “wenst alle supporters, collega’s, spelers en technische staf van harte te bedanken voor de samenwerking van de afgelopen vijf jaar en wenst de club het allerbeste”. De voormalige spelersmakelaar lag al geruime tijd onder vuur in de Cristal Arena.

Voor de Genkse supporters waren Degraen en technisch directeur Gunther Jacob de schuldigen voor de slechte resultaten in de competitie. In februari kreeg Degraen bij hem thuis een kassei door het raam. Ook in de Cristal Arena hingen er wekelijks spandoeken om het ontslag van de algemeen directeur te eisen. De slechte resultaten kostten eerder al de kop van coach Mario Been. De Nederlander werd vervangen door Emilio Ferrera.

Turbulent seizoenRacing Genk is immers aan een turbulent seizoen bezig. De Limburgers wisten zich slechts op de valreep te plaatsen voor play-off 1, waarin ze geen rol van betekenis spelen. Met nog vier speeldagen voor de boeg volgen ze op dertien punten van leider Club Brugge en zijn ze kansloos in de strijd om de Europese tickets. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content