Akkoord over nieuw stadion op Heizelvlakte

© Belga

Er is gekozen voor een scenario zonder atletiekpiste en zonder dak.

Er is een akkoord bereikt over het nieuwe stadion op parking C van de Heizel in Brussel. Er werd gekozen voor het scenario zonder atletiekpiste en zonder dak. Voor de financiering wordt er op zoek gegaan naar privépartners. De Memorial Van Damme kan tot 2020 in het huidige Koning Boudewijnstadion blijven. Dat hebben de verschillende partners gezegd tijdens een persconferentie.

Het nieuwe stadion wordt er een dat enkel op voetbal is gericht, met 50.000 zitplaatsen en 10.000 extra plaatsen voor grote evenementen. In totaal zullen er 31 evenementen worden georganiseerd per jaar. Het kostenplaatje van het nieuwe stadion bedraagt 314,3 miljoen euro.

Omdat er gekozen werd voor een stadion zonder atletiekpiste, zal er gezocht worden naar een nieuw stadion dat enkel voor atletiek bestemd is. De Memorial Van Damme kan nog tot 2020 doorgaan in het Koning Boudewijnstadion.

In drie werkgroepen worden nu de verschillende aspecten bekeken. De eerste werkgroep bekijkt onder meer de kandidatuur voor Euro 2020, die in april 2014 verstuurd zou worden. In de tweede werkgroep worden de mogelijkheden voor een nieuwe atletiekpiste besproken en een derde heeft het over de veiligheid, mobiliteit en urbanisme.

In de werkgroepen zitten de federale overheid, het Vlaams en het Brussels gewest, de Stad Brussel en de sportassociaties. Bij die laatste zijn Memorialorganisator Wilfried Meert, de Belgische voetbalbond en RSCA Anderlecht, dat de mogelijkheid bekijkt om te verhuizen naar het nieuwe stadion.

Alle betrokkenen zeggen heel tevreden zijn met het bereikte akkoord. Burgemeester van de Stad Brussel Freddy Thielemans (PS) spreekt van “uitstekend nieuws”. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content