Aimé Anthuenis denkt aan Spanje als Europees kampioen

© IMAGEGLOBE

Oud-bondscoach kijkt ook uit naar prestaties van Nederland, Duitsland én Rusland.

Tot dinsdag vertoeft hij nog op vakantie in Spanje, maar ook Aimé Anthuenis kijkt vol verwachting uit naar de eindronde in Polen en Oekraïne. “Zelfs zonder David Villa blijft Spanje voor mij de absolute favoriet op eindwinst”, weet de ondertussen 68-jarige ex-trainer. “De kwaliteit die ze op technisch vlak hebben en de mogelijkheden qua spelerspotentieel, die lijken oneindig. Ook zijn de meeste spelers vertrouwd met de druk en prestaties van bijvoorbeeld de Champions League, naast het feit dat bondscoach Del Bosque vaak kan beroep doen op hetzelfde elftal. De vaste automatismen aanspreken, vormt dus geen enkel probleem. In zo’n toernooi heb je nood aan al die factoren om succesvol te zijn.”

Over de groep des doods, met Portugal, Denemarken, Nederland en Duitsland, moet de Waaslander niet langer nadenken wie er sneuvelt. “Nederland en Duitsland gaan door”, oordeelt Anthuenis. “Portugal teert te veel op de flitsen van Cristiano Ronaldo en zijn duidelijk te afhankelijk van hem. Ze moesten daarom lang strijden voor hun ticket, bovendien zie ik weinig spelers die zijn bepalende rol kunnen overnemen. Qua algemene mogelijkheden zie ik meer mogelijk bij Nederland en Duitsland. Ik verwacht persoonlijk zelf veel van Huntelaar, ook al moet hij waarschijnlijk beginnen als doublure voor Van Persie. Die scoort gewoon ongelofelijk gemakkelijk.”

Als outsider schuift Anthuenis graag het Rusland van Dick Advocaat naar voor. “We kennen die ploeg misschien minder goed, omdat het ver van ons bed lijkt, maar ik hoor toch alleen maar positieve geluiden”, stelt de oud-bondscoach. “Vooral op het middenveld, met Arsjavin, en in de aanval, bijvoorbeeld Kerzjakov, zitten daar toch jongens met behoorlijk wat meerwaarde.”(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content