Advocaat: ‘Puur voor het geld had ik wel elders getekend’

© IMAGEGLOBE

Dick Advocaat is voor een tweede maal aan de slag als coach van AZ, in Sport/Voetbalmagazine geeft hij tekst en uitleg bij die keuze.

S/VM: U koos om nog eens AZ te coachen. Speelt geld een rol in uw keuzes?

Dick Advocaat: “Ja, daar ben ik wel in geïnteresseerd. Jij niet dan? Maar als ik het puur voor het geld zou doen, had ik wel ergens anders getekend. Ik heb vier, vijf mooie aanbiedingen laten lopen. Daar zat echt een heel, heel grote club bij, maar daar heb ik geen zin meer in. Ik kies echt voor de omgeving en het elftal. Los daarvan is het na drie, vier jaar meestal afgelopen. Dan werkt het niet meer en moet je weggaan, of weggestuurd worden. Dat moet je ook een beetje aanvoelen. Ik heb daar geen problemen mee. Het is inherent aan het vak.”

S/VM: Toen u bij AZ in 2010 vertrok, was u gesloopt.

“Toen deed ik de Belgische ploeg erbij. Als we op zaterdag hadden gespeeld, stak ik zondag de grens over om ergens een wedstrijd te bekijken. Soms moet je jezelf ook wat rust gunnen. Daar kom jij nog wel achter als je 66 bent. Maar nu ben ik weer geïnteresseerd in een duobaan, omdat bij AZ in juni een ander als trainer komt. Door dit te doen heb ik de deur voor een groot aantal geïnteresseerden al dichtgegooid, want sommigen willen dat je meteen begint. Dat geldt overigens niet voor het land waar ik mee in gesprek ben.”

S/VM: Is Maarten Martens voor u een echte nummer 10, of blijft hij hangend op links spelen?

“Dat zien we nog wel. Maarten (een van de twee spelers met wie Advocaat tijdens zijn vorige passage bij AZ nog werkte, nvdr) is een mooie voetballer, hoor. Die weet aan de bal precies wat hij moet doen.” (YVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content