AA Gent speelt Europees

© Belga

AA Gent klopt Cercle Brugge en mag Europa in.

AA Gent heeft zich verzekerd van Europees voetbal. De Buffalo’s, die als vierde waren geëindigd in Play-Off I, haalden het in een dubbel barrageduel van Cercle Brugge, dat Play-Off II gewonnen had, en komen daardoor volgend seizoen uit in de tweede van in totaal vier voorrondes van de Europa League. Het won na de heenmatch (1-5) ook de terugwedstrijd (2-1) tegen Cercle.

AA Gent had de heenwedstrijd in Brugge met overduidelijke 1-5 cijfers gewonnen, waardoor de terugwedstrijd van zondag in het Ottenstadion een formaliteit werd. Cercle kwam wel vroeg op voorsprong via Luciano Dompig, maar iets voorbij het half uur trapte Ilombe Mboyo van op de stip de gelijkmaker tegen de touwen.

In een gelijkopgaande wedstrijd kregen beide clubs in de tweede helft nog veel kansen om een tweede treffer te scoren, maar uiteindelijk was het opnieuw Mboyo die een kwartier voor tijd de 2-1 lukte.

Anderlecht

Het seizoen 2011-2012 zit er nu volledig op voor alle eersteklassers. Landskampioen Anderlecht plaatste zich na de Champions League-winst van Chelsea dan toch niet rechtstreeks voor de groepsfase van het kampioenenbal en start net als Club Brugge in de derde van in totaal vier voorrondes. AA Gent start in de tweede voorronde van de Europa League, Racing Genk in de derde en bekerwinnaar Lokeren in de vierde en laatste voorronde. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content