AA Gent schorst Benito Raman na uitlatingen over Club Brugge-supporters

© BELGA

Landskampioen en competitieleider AA Gent schorst Benito Raman met onmiddellijke ingang voor onbepaalde duur na zijn uitlatingen over Club Brugge-supporters, zondag na afloop van de door de Gentenaars met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk. Dat maakte AA Gent maandag bekend.

Na de wedstrijd kreeg Raman bij het groeten van de supporters in de Ghelamco Arena de micro in handen en riep hij: “En nu gaan we iets zeggen tegen de andere supporters: Alle boeren zijn homo’s.” ‘Boeren’ is de scheldnaam die fans van andere teams aan Club Brugge geven.

“De club levert al jaren inspanningen om de speler in kwestie goed te begeleiden, niet alleen op sportief maar ook op psychologisch vlak. Het is dan ook moeilijk te begrijpen dat hij toch nog herhaaldelijk in de fout gaat”, klonk het in de mededeling van de Gentenaars. “Om Benito te helpen bij de verdere uitbouw van zijn carrière zal hij ook extra psychologische begeleiding krijgen om verdere incidenten, die een gevolg zijn van zijn jeugdige onbezonnenheid, te voorkomen. Er zal ook een intern gesprek zijn met de hele spelersgroep, die zich bewust is van de imagoschade die AA Gent hierdoor heeft opgelopen. De spelersgroep stelt bij monde van kapitein Sven Kums een alternatieve straf voor in overleg met een holebi-organisatie.”

‘Een kaakslag’

Meteen na de wedstrijd bood Raman op Twitter al zijn excuses aan. Coach Hein Vanhaezebrouck veroordeelde de uitspraken zondagavond al. Ook de club wil zich nu excuseren. “AA Gent distantieert zich volledig van de ongepaste uitlatingen van speler Benito Raman gisteren onmiddellijk na de wedstrijd. Dergelijke uitlatingen zijn dan ook volledig in strijd met de fundamentele waarden van de club. AA Gent draagt namelijk diversiteit en verdraagzaamheid hoog in het vaandel.

AA Gent wil een club zijn die open staat voor iedereen, getuige daarvan ook onze slogan: ‘We Are One Family, We Are Buffalo’. AA Gent wil zich dan ook verontschuldigen, in eerste instantie bij de holebi-gemeenschap in het algemeen en bij de eigen holebi-supporters in het bijzonder. AA Gent verontschuldigt zich ook bij de landbouwgemeenschap die zich geviseerd kan voelen door deze totaal ongepaste uitlatingen.

Tot slot verontschuldigt AA Gent zich ook bij de supporters van Club Brugge en hopen we dat dit incident de goede verstandhouding tussen beide clubs niet in het gedrang brengt. Deze uitlatingen waren een kaakslag voor de communitywerking van AA Gent die nationaal en internationaal geroemd wordt voor zijn projecten rond diversiteit en holebi-acceptatie.

Via Voetbal in de Stad en in samenwerking met de stad Gent en onze eigen supportersfederatie werkt de club reeds jaren rond deze thematiek en werden al talloze initiatieven genomen. Op de webpagina van onze communitywerking zijn daar dan ook ten overvloede bewijzen van te vinden.” (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content