AA Gent krijgt schouderklopjes van de UEFA

© BELGA

De kampioen kreeg van de UEFA na het de CL-duel tegen Zenit een vlekkeloos rapport.

“Een pietluttigheid”, zo omschrijft Dirk Piens, directeur organisatie en veiligheid bij kampioen AA Gent, de enige opmerking van de UEFA-veiligheidsofficier bij de laatste CL-groepswedstrijd tegen Zenit. “Het werd opnieuw een clean sheet, de beste van de drie duels. We moeten enkel opletten bij het bedelen van de frisdrank, die in plastic bekers schenken in plaats van in flesjes.”

“We krijgen als commentaar van de UEFA dat AA Gent als debutant op het kampioenenbal een club is die heel meegaand is en veel wil opsteken”, vervolgt Piens in Sport/Voetbalmagazine. “We trachten alles te verbeteren, hetgeen ik bij onze uitduels weleens anders zag. Dat is de beste manier om zaken op te pikken en te kunnen groeien. Ook infrastructurele veranderingen, zoals extra licht in de mixed zone voor de pers en bij de tafel voor de persconferenties, zijn tips die allemaal bijdragen tot een professioneel uitzicht.”

Gent werkt ook proactief, zegt Piens. “Alle 146 zitjes in de perstribunes worden nu voorzien van desks. Op 26 januari komen tv-rechtenhouders ZDF en RTL op bezoek. Het wordt hier meer dan ooit een internationaal persgebeuren, met persaanvragen van over heel Europa.”

Verplaatsing naar Wolfsburg

Voor de verplaatsing naar VfL Wolfsburg in de achtste finales krijgt de kampioen slechts 1300 tickets. “Veel te weinig”, beseft Piens, in de wetenschap dat tegen Zenit (210), Valencia (2677) en Lyon (2800) alle bezoekersplaatsen voor Gentse fans de deur uit gingen terwijl er bij die laatste twee confrontaties telkens meer dan 3000 aanvragen waren. Piens verwacht ook nu een even grote stormloop. “Er worden via de federatie bussen ingelegd, het aantal losse tickets – voor mensen met de wagen – zal maximaal 300 bedragen. Daarom was Barcelona beter geweest. Daar kan gemakkelijk 4000 man in het bezoekersvak.”

(Frédéric Vanheule)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content