AA Gent gaat verder met Spaanse coach Víctor Fernández

© Reuters

Ook volgend seizoen zal de Jupiler Pro League nog kunnen rekenen op twee Spaanse trainers.

Nadat Juan Carlos Garrido (43) op 22 februari zijn aflopende overeenkomst bij Club Brugge verlengde tot 2014 doet zijn ietwat oudere landgenoot Víctor Fernández (52) hetzelfde bij AA Gent. Hij ging immers akkoord met een nieuwe verbintenis voor een jaar, met een optie voor een bijkomend seizoen.

Sinds zijn aanstelling op 9 januari bij de Buffalo’s maakte de oud-coach van Real Zaragoza en FC Porto met zijn didactiek en methodiek een dergelijke overtuigende indruk op de tandem Ivan De Witte (voorzitter)-Michel Louwagie (algemeen manager), wat er toe leidde dat er werd afgesproken om voor het begin van play-off 2 meer duidelijkheid te verschaffen over de onmiddellijke toekomst.

Fernández haalde met een tussensprint van 11 op 21 AA Gent uit de degradatiezone. Hij wil straks oogsten, net voor de verhuis begin juli naar het nieuwe stadion met 20.000 plaatsen op de Arteveldesite, met een Europees ticket. Daarvoor moeten aanvoerder Ilombe ‘Petit-Pelé’ Mboyo en co wel nog hun poule winnen in play-off2 en dan ook de confrontatie met nummer 4 van play-off1 succesvol afwerken. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content