11 redenen om uit te kijken naar KV Kortrijk-Standard

© Belga Image
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Een voorbeschouwing op de eerste wedstrijd van de vijfde speeldag van play-off 1.

1. De wedstrijd tussen KV Kortrijk en Standard Luik, de eerste wedstrijd van speeldag 5 van play-off 1, is het duel tussen de nummer 6 en de nummer 5 in de rangschikking van de top 6. Beide ploegen tellen 30 punten, maar Standard scoorde 1 keer meer (5) en kreeg ook 1 doelpunt minder tegen (7) dan KV Kortrijk. Benieuwd wie halfweg play-off 1 op de laatste plaats zal staan.

2. KV Kortrijk is aan play-off 1 begonnen met de ambitie om als vierde te eindigen en zich zo voor het eerst in zijn geschiedenis voor Europees voetbal te plaatsen. Dat betekent dat het twee ploegen achter zich zal moeten laten. Zoals de zaken er momenteel voor staan, zullen dat Charleroi en Standard moeten zijn. In de vorige thuiswedstrijd, op speeldag 3, slaagde KVK er niet in om Charleroi te kloppen (1-1). Benieuwd of het nu wel zal lukken om in een duel tegen een rechtstreekse concurrent een verschil van drie punten te maken.

3. In de reguliere competitie verloor KV Kortrijk op speeldag 2 op eigen veld met 2-3 van Standard, dat daarmee met Lokeren, Gent, Anderlecht en Club Brugge (in de beker) één van de vijf bezoekende ploegen is die dit seizoen drie keer konden scoren in het Guldensporenstadion. Ivan Santini miste toen een strafschop en Alassane També veroorzaakte er in de slotminuten één bij een 2-2-stand. Intussen trapt bij KVK Stijn De Smet de strafschoppen en ontbond KVK het contract van rechtsback Alassane També. Benieuwd wat daarvan de impact op het resultaat van deze nieuwe thuiswedstrijd tegen Standard zal zijn.

4. Net als Anderlecht en KV Kortrijk pakte Standard in play-off 1 nog geen enkel punt op verplaatsing. Benieuwd of het daar in zijn derde uitwedstrijd wel zal in slagen.

5. Met 3 punten op 12 is Standard de play-off 1-ploeg die tot nu toe het minst punten pakte. Ondanks een achterstand van al 8 punten op Club Brugge, van 6 punten op AA Gent en van 5 punten op Anderlecht beschouwt coach José Riga zijn ploeg nog altijd als een titelkandidaat. Benieuwd of hij dat na de wedstrijd op Kortrijk nog zal doen.

6. Standard moet in Kortrijk de geschorste Geoffrey Mujangi Bia missen en coach José Riga liet al weten dat zijn vervanger een verrassing zal zijn. Benieuwd wie dat wordt en of het achteraf bekeken voor Standard een aangename verrassing zal zijn gebleken.

7. KVK-aanvoerder Nebojsa Pavlovic leverde op de vorige speeldag, op Anderlecht, een slechte prestatie. Zo liet hij zich bij de eerste twee doelpunten telkens aftroeven door zijn leeftijdsgenoot Olivier Deschacht. Benieuwd of hij tegen Standard beter zal doen.

8. De 5-1-nederlaag op Anderlecht was ook het gevolg van een collectief falen. KV Kortrijk kon onvoldoende als blok druk zetten op Anderlecht. Dat schreef het toe aan de sterkte van Anderlecht. Benieuwd of dat wel lukt tegen Standard, de ploeg die Anderlecht in play-off 1 met 3-1 klopte.

9. KV Kortrijk moet tegen Standard Thomas Matton en Benoît Poulain missen, maar recupereert Stijn De Smet. Benieuwd of hij zoals tegen Club Brugge op speeldag 2 zijn ploeg kan inspireren om weer een club van de traditionele Grote Drie te kloppen.

10. KVK-doelman Laurent Henkinet (22), die sinds de Afrika Cup Darren Keet op de bank houdt, speelde nog bij Standard. Benieuwd of de basisplaats tegen zijn ex-club een betere play-off 1-ervaring wordt dan het bezoek aan het Constant Vanden Stockstadion op de vorige speeldag.

11.Yves Vanderhaeghe noemde scheidsrechter Joeri Van De Velde na de wedstrijd in Anderlecht een fantastische acteur. Benieuwd welke gaven de KVK-coach na de wedstrijd tegen Standard van scheidsrechter Erik Lambrechts zal prijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content