0 op 42 voor Benevento: het kneusje van de Serie A is behekst

© BELGAIMAGE
Frederic Vannnheule
Frederic Vannnheule Frederic Van Heule is redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Promovendus Benevento sprokkelde na veertien speeldagen nog geen enkel punt in de Italiaanse competitie en stelde daarmee een diepterecord scherper.

Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis maakt het stadje uit het noordoosten van Napels deel uit van de Serie A. Maar wat oorspronkelijk op een sprookje leek, veranderde ondertussen voor de werkgever van de Zweedse spits Samuel Armenteros (27, ex-Anderlecht) op een nachtmerrie van de ergste soort.

Kunststukje

Want in de vijf grootste Europese competities was er tot nu toe nog nooit een team die de eerste dertien optredens in een nederlaag zag eindigen. Benevento presteert het wel, na de nipte 1-0-nederlaag bij Atalanta Bergamo.

In de First Division bleef Manchester United (!) in het seizoen 1930/31 de eerste twaalf wedstrijden zonder punt, in 2009 werd dit kunststukje in de Franse Ligue1 herhaald door Grenoble. Benevento werd al recordhouder in eigen land sinds de negende speeldag.

Hekserij

De club, sinds 2005 geleid door de broers Vigorito en in twaalf jaar doorgestoomd naar het hoogste niveau, beleefde zijn absolute dieptepunt tegen Sassuolo. Daarmee brak Benevento een negatief record van 87 jaar geleden. Door een doelpunt van Federico Peluso in de 94e minuut werd toen met 1-2 verloren.

Voorzitter Oreste Vigorito schreef het drama van zijn club al toe aan hekserij. ‘De schuld ligt bij de kwaadaardige invloeden van zij die altijd verbonden waren met deze stad, namelijk heksen’, verklaarde hij tegenover de Gazzetta dello Sport. Hun bijnaam luidt dan ook zo, en hun logo is een heks op een bezemsteel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content