Monaco-spits Dado Prso vierde zijn 29ste verjaardag met een wereldprestatie.

Vorige woensdag kwam het in Monaco tot een korfbalscore. De ploeg uit het prinsdom won met 8-3 van het Spaanse Deportivo La Coruña, toch ook geen Europese meeloper. De Kroatische spits Dado Prso scoorde in dat duel vier keer. Enkel Marco van Basten en Simone Inzaghi hadden hem dat in de Champions League ooit voorgedaan. Nochtans verscheen de Kroaat enkel aan de aftrap als gevolg van de afwezigheid van zowel FernandoMorientes als Emmanuel Adebayor. Prso bewees zo dat het altijd mogelijk is om terug te komen. Na een ingewikkelde beenbreuk moest hij immers tien maanden langs de kant blijven. Dit seizoen had hij ook last van een blessure aan de achillespezen. Nadat de andere spits, Shabani Nonda, begin dit seizoen geblesseerd raakte, wierf Monaco zowel Morientes als Adebayor aan. Dado Prso leek te zullen moeten uitkijken naar een andere club. Hij kreeg trouwens een mooi aanbod van Fulham, dat bereid was 1,7 miljoen euro voor hem neer te tellen.

Prso weigerde echter op het bod van de Engelsen in te gaan. De Kroaat verklaarde dat hij liever zijn contract wilde uitdoen. Naar verluidt ligt hij trouwens bijzonder goed in de spelersgroep. Woensdag plukte hij in zekere zin de vruchten van zijn beslissing. Maar tijd om te dromen heeft hij niet. Monaco zou immers nog altijd geneigd zijn om hem te laten vertrekken. Tijdens de komende transferperiode kunnen geïnteresseerde clubs zich voor hem melden. Fulham is nog altijd geïnteresseerd. Maar ook een aantal Italiaanse en Duitse clubs zou na zijn exploot erg veel belangstelling voor hem tonen. (PB)

JEAN-PIERRE PAPIN benadrukte ter gelegenheid van zijn veertigste verjaardag dat het seizoen dat hij destijds voor Club Brugge speelde enorm belangrijk was voor zijn carrière. LYON overweegt een beursgang en zou daarbij 30 tot 40 miljoen euro willen ophalen. STEPHANE ZIANI verlengde zijn contract bij Nantes tot 2005. BENOIT PEDRETTI besliste om tot 2006 bij Sochaux te blijven. RIJSEL zou erg geïnteresseerd zijn in Sonny Anderson, de vroegere ster van Lyon, die zich naar verluidt stierlijk verveelt bij het Spaanse Villarreal. Maar de Braziliaan heeft ook een aanbieding uit Qatar op zak. DANIEL VAN BUYTEN was in alle staten na de nederlaag die Marseille in de CL leed in het duel tegen Porto. Hij vond dat zijn ploegmaats hadden gespeeld als scholieren. Op 26 november moet OM nu proberen een en ander recht te zetten in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid. (PB)

TOPSCHUTTERS : 1. Cissé (Auxerre) 9 goals ; 2. Manchev (Rijsel) 8 goals ; 3. Giuly (Monaco), Drogba (Marseille), Bamogo (Montpellier), Niang (Straatsburg), Juninho (Lyon) 7 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content