DE TRAINER SLAVOLJUB MUSLIN

De voldoening is groot, want ik beschikte over een spelersgroep die heel vatbaar is voor vernieuwing. Ik merkte een grote luisterbereidheid, terwijl ook de leergierigheid enorm opviel. We maakten veel plezier en enthousiasme, maar op training werd er keihard gewerkt en geen detail ontsnapte ons. Die goede mentaliteit kende ook zijn positieve uitwerking op onze resultaten. We brachten aanvallend voetbal, iets wat de supporters en de voorzitter blijkbaar sterk apprecieerden. Dertig punten na de heenronde was vooropgezet, we hebben dus weinig redenen tot klagen. Als Lokeren op het einde van het seizoen op zestig punten uitkomt, dan mogen we spreken van een geslaagd parcours.

“We hadden iets meer punten kunnen sprokkelen. De langdurige blessures van Zvonko Milojevic, Gunter Van Handenhoven, Lezou Doba en Arnar Gretarsson plus de bijhorende operaties kwamen op een ongelegen moment. Aan letsels aan de knie of de hiel kan je als trainer weinig verhelpen. We spreken hier toch over jongens met ervaring op het hoogste niveau, die voor meerwaarde en rust kunnen zorgen als het nodig is. Ik hoop dat ze zo snel mogelijk weer inzetbaar zijn, want zij kunnen nog een belangrijke factor vormen in het streven van deze ploeg naar een plaats bij de eerste zes in het eindklassement.

“Lokeren zit nog in volle progressie, maar het heeft dringend nood aan vers bloed. Als trainer streef je naar een dubbele bezetting op elke positie, maar daarvoor is de selectie momenteel niet ruim genoeg. Ik kon Hakim Bouchouari niet laten rusten de laatste weken, omdat er geen echt alternatief voorhanden was. Lokeren moet zoeken naar drie nieuwkomers. In elke linie – verdediging, middenveld en aanval – iemand die met- een inzetbaar is en de concurrentie alleen maar kan aanzwengelen. Niemand mag bij Lokeren nog zeker zijn van een basisplaats.

“In de terugronde hoop ik dat deze ploeg weer fris kwaliteitsvoetbal kan brengen. Aanvallend verzorgd spel, maar ook uitgaand van een stevige verdedigende organisatie. Lokeren moet nog iets beter het resultaat kunnen spelen, de winnaarsmentaliteit zeker kunnen behouden. Ik ben optimistisch : Lokeren kan ook straks nog een belangrijke rol vertolken.” l

TOP HAKIM BOUCHOUARI

Speelde vorig seizoen nog in derde klasse, maar versierde na amper twee dagen testen al een contract voor een seizoen, dat na drie glansprestaties werd verlengd tot 2009. Koppelt techniek aan snelheid en onvoorspelbare acties. Is meer aangever dan afwerker, maar vormt een constante dreiging.

FLOP ARISTIDE BANCé

Kende vorig seizoen bij Willy Reynders een spectaculaire revival. Scoorde vlot, werkte hard, en blonk uit als targetman. Maar sinds de komst van Goran Drulic is Aristide Bancé nog slechts een schim van zichzelf. Heeft gestalte en kracht te koop, maar blinkt veelal uit door zijn lusteloosheid en desinteresse.

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Atte-Oudeyi Zanzan (12), Bancé (14), Bouabé (1), Bouchouari (18), Camara MBaye (12), Joao Carlos (15), De Wilde (1), De Winne (3), Deschacht X. (1), Diallo (15), Doll (12), Drulic (12), El Mouataz (1), Gretarsson (9), Jukic (13), Kristinsson (17), Lazic (14), Milojevic (4), Overmeire (9), Panandetiguiri (17), Van Handenhoven (10), Van Hoey (6), Vidarsson (15), Vukomanovic (13).

DOELPUNTENMAKERS : Atte-Oudeyi (1), Bancé (4), Bouchouari (4), Camara MBaye (1), Joao Carlos (2), Diallo (1), Drulic (4), Gretarsson (1), Jukic (3), Kristinsson (4), Van Handenhoven (1), Vidarsson (1).

GELE KAARTEN : 39

RODE KAARTEN : 2

STRAFSCHOPPEN : 4 voor (3), 4 tegen (3).

HOEKSCHOPPEN : 95 voor, 87 tegen.

OVERTREDINGEN : 279 begaan, 297 tegen.

FRéDéRIC VANHEULE

‘LOKEREN KAN OOK STRAKS NOG EEN BELANGRIJKE ROL VERTOLKEN.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content