Union SG

De club

STADION: Joseph Marienstadion

adres: Brusselsesteenweg 223, 1190 Vorst

telefoon: 02 544 03 16

Website: www.rusg.brussels

In/out

IN

Ahannach (Brighton & Hove Albion, Eng), Haugen (Sogndal IL, Nor), Lorbek (NS Mura, Svn), Romero (Zamora FC, Ven).

OUT

Beck (Hamilton FC, Sco), Letts (vrij), David (FC Cartagena, Esp), Iriondo (Barkaldo CF, Esp), Niakaté (Al-Wahda, KSA), Pinto Borges (Annecy FC, Fra), Selemani (KV Kortrijk).

Uitgelicht

Met het vertrek van Percy Tau (Club Brugge, 9 goals), Youssoufou Niakaté (Al-Wahda, 22 goals) en Faïz Selemani (Kortrijk, 17 goals) is zowat de ganse voorlinie van het seizoen 2018/19 vertrokken bij Union. Onder hun drieën namen ze 48 van de 64 Brusselse competitietreffers voor hun rekening, oftewel 75 procent van de productie.

Serge Tabekou, Mathias Fixelles en Roman Ferber, die al aanwezig waren in het Dudenpark, worden geacht voor de opvolging te zorgen, samen met de nieuwkomers: de Noor Sigurd Haugen, de Venezolaan Antonio Romero en de Deen Casper Nielsen. Die laatste liet zich al positief opmerken, hij schonk zijn ploeg de zege op Virton. Van de andere twee is het nog afwachten wat ze in hun mars hebben. Met een slechts licht gewijzigde achterhoede moeten de mannen van Thomas Christiansen in staat zijn om zich in de strijd voor de promotie te mengen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content