TSG Hoffenheim

trainer Alfred Schreuder Ned, 02/11/1972

Keert terug naar de club waar hij tussen oktober 2015 en januari 2018 assistent was van hoofdcoach Huub Stevens en later Julian Nagelsmann.

De oud-middenvelder moest in 2006 een zware tegenslag verwerken, door het overlijden van zijn dochter Anouk (6) aan de gevolgen van een hersentumor.

Komt over van Ajax en hanteert hun 4-3-3-veldbezetting. Zelfs in de winter draagt de Nederlander bij trainingen en wedstrijden vaak een korte broek.

transfers In

Adamyan & Pentke (SSV Jahn Regensburg), Bebou (Hannover 96), Stafylidis (FC Ausburg), Skov (FC Kopenhagen, Den).

Out

Amade (Eintracht Braunschweig), Demirbay (Bayer Leverkusen), Hack (1. FC Nürnberg), Joelinton (Newcastle United, Eng), Otto (FC Heidenheim), Schulz (Borussia Dortmund), Hoogma (FC Utrecht, Ned).

TSG Hoffenheim

smaakmaker Ishak Belfodil

De eerste Algerijn die een hattrick aantekende in de Duitse eerste klasse. Dat de ondertussen 27-jarige Algerijnse spits over veel intrinsiek talent beschikt, daar moet je de beleidsverantwoordelijken van Standard niet van overtuigen. Tijdens zijn passage aan de boorden van de Maas zorgde Ishak Belfodil tussen september 2016 en augustus 2017 met 14 goals in 33 duels voor een ferme meerwaarde. Werder Bremen huurde de zeventienvoudig international voor 500.000 euro van de Rouches, maar het was TSG 1899 Hoffenheim dat in juli 2018 maar liefst 5,5 miljoen euro op tafel legde voor de ex-speler van Ol. Lyon, Inter en Parma. Met vijftien goals in 27 wedstrijden betaalde de onvoorspelbare spits die transfersom al goed terug. Na een kruisbandletsel hoopt de prof met Franse roots midden augustus opnieuw wedstrijdfit te zijn.

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder© BELGAIMAGE
Ishak Belfodil
Ishak Belfodil© Uwe Anspach/dpa
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content