Het is een wonder dat Club Brugge tot in de eindspurt van de voorbije competitie om de prijzen meestreed. Het was immers al te duidelijk dat Anderlecht en eigenlijk ook RC Genk intrinsiek meer kwaliteit hadden. Club heeft geen Dieumerci Mbokani, Cheikhou Kouyate, Kevin De Bruyne of Christian Benteke in de rangen. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat het bestuur een klasbak als Jeroen Simaeys zonder aarzelen voor een appel en een ei naar de concurrentie liet vertrekken. In de kern van Club zit – zo zeggen ze zelf – geen echte nummer zes en na het vertrek van Nabil Dirar bleef er geen enkele flankspeler over. Ik vermoed dat El Ghanassy niet haalbaar is (al kan polsen bij eventuele kwalificatie voor de Champions League geen kwaad).

Bij AA Gent zou ik wel Ibrahima Conté proberen los te weken. De Guineeër barst van het talent en lijkt bij de Oost-Vlamingen te stagneren. Hij werd in het verleden niet voor niets de nieuwe Mbark Boussoufa genoemd. Waarom ook niet polsen bij Tom De Mul? De Belg verkommert in Spanje en kan in West-Vlaanderen zijn carrière herlanceren. Een fitte De Mul is een verrijking voor de Jupiler Pro League. Bij het Nederlandse VVV Venlo speelt ook een talentvolle jonge flankspeler. Yanic Wildschut staat op de drempel van een prachtige carrière. Er loopt daar trouwens nog een zwarte parel in de spits: Uche Nwofor kan een schot in de (financiële) roos zijn.

Ook op het Lisp lopen enkele echte voetballers. Met mannen als Soufiane Bidaoui, Daylon Claasen en Cofie Bekoe is Lierke echt wel een plezierke om naar te kijken. Vooral de laatste twee lijken me veel toekomstperspectief te hebben. Wie ook veel geld in het laatje kan brengen, is Rudy. De technisch vaardige Cerclespeler heeft alle kwaliteiten (dribbels, overzicht, scorend vermogen) om het te maken in het hedendaagse voetbal. Van het gedegradeerde STVV is Nils Schouterden een veelbelovende aanvallende flankspeler. Keuze genoeg voor Club. Het jammerlijk uitvallen van Fredrik Stenman zorgt ook voor een vacature op de linksachter. Daarom stel ik voor Bart Buysse uit zijn Nederlands lijden te verlossen. Ook hij kan in Brugge opnieuw uit de doden verrijzen.

Hopelijk wordt Brugge vanaf volgend seizoen opnieuw een topploeg met attractief en efficiënt voetbal.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Tom Vandecaveye, Rumbeke

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content