Toulouse FC

Trainer : Alain Casanova – Fra/Esp, 18/09/1961

In 1992 kwam hij als doelman naar Toulouse. Nadien werkte hij maar één keer elders: iets meer dan een seizoen als coach van Lens.

Vóór 1992 zat hij twee jaar in de kern van Marseille, finalist van de EC I tegen Rode Ster Belgrado, maar hij speelde geen enkele officiële wedstrijd met OM.

Veel waarnemers vinden zijn voetbal defensief. Met die reputatie is hij het niet eens.

Transfers – In

Rogel (Krylia Sovetov, Rus), Koulouris (PAOK Saloniki, Gre), Makengo (OGC Nice), Vainqueur (Antalyaspor, Tur).

Out

Jullien (Celtic, Sco), Fortes & Michelin (RC Lens), Cahuzac (Lens), Durmaz (Galatasaray, Tur), Pi (SM Caen), Mubele (FC Astana, Aze), El Mokkedem (Stade Laval), Moubandjé (Din. Zagreb, Cro), Bodiger (Cádiz CF, Esp).

Alain Casanova
Alain Casanova© Icon Sport

Smaakmaker : Efthymios Koulouris

Na de mislukking van Konstantinos Mitroglou in Marseille is er weer een Griekse aanvaller die zijn kans waagt in het zuiden van Frankrijk. Efthymios Koulouris, opgeleid bij AEK Athene en dan naar PAOK Saloniki verhuisd, kon zich niet doorzetten bij de betere clubs van het land. Het bewijs: toen zijn ploegmaats van PAOK eind vorig seizoen de eerste titel sinds 34 jaar vierden, was hij uitgeleend aan Atromitos. Nochtans had hij geen spijt van die keuze: O Dolofonos (de killer) reeg er de doelpunten aaneen en werd topschutter van de Griekse competitie (met 19 goals). Hij is stijlrijk, krachtig, mobiel en koelbloedig voor doel. Voor zijn volgende uitdaging verkoos hij het buitenland boven van Europees voetbal te proeven. Toulouse haalde hem voor 3,5 miljoen euro.

Toulouse FC
Efthymios  Koulouris
Efthymios Koulouris© PRESSE SPORTS
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content