Diego Forlan (Villarreal) droomt van de topschutterstitel en CL-kwalificatie.

Villarreal is aan een verrassend sterk seizoen bezig. Het team bereikte de kwartfinales van de Uefacup en is in de Liga nog altijd goed geplaatst om een kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. Ze danken dit succes aan hun collectieve sterkte, de inbreng van een sterke Argentijnse kolonie en de goals van hun Uruguayaanse spits DiegoForlan, die nog steeds hoopt SamuelEto’o te kunnen onttronen als topschutter.

In de regio van Castellon, waar Villarreal ook wordt aangeduid met de term gele onderzeeër kreeg Forlan de bijnaam torpedo mee. Op zijn 25e beleeft de vroegere speler van Manchester United de beste momenten van zijn loopbaan tot nu toe. Hij leek trouwens voorbestemd voor een voetbalcarrière in Spanje. Zijn grootvader, JuanCarlosCorazo, speelde in Argentinië en trouwde met een jonge Baskische vrouw uit San Sebastian. Uit dat huwelijk werd de moeder van Diego Forlan geboren. Zij huwde op haar beurt met een redelijk bekende voetballer : PabloForlan, één van de sterkhouders van Peñarol Montevideo, dat in 1966 de Copa Libertadores en de intercontinentale beker won.

Al van kindsbeen was Diego gebeten door de voetbalmicrobe. “Toen ik twee was, ging ik al naar mijn vader kijken. Ik sloot me later aan bij een omnisportclub die meer aandacht besteedde aan tennis. Toch ontwikkelde ik een echte passie voor het voetbal. Op mijn zestiende sloot ik me aan bij Peñarol. Toen ik achttien was, tekende ik voor Independiente. Op 25 oktober 1998 debuteerde ik onder CesarLuisMenotti tegen Argentinos Juniors. Ik droomde er altijd van naar Europa te gaan. Het aanbod van Manchester United kon ik dan ook niet weigeren. Ik speelde er van 2002 tot december 2004 met mijn volle goesting. Manchester United is een zeer familiale club, waar iedereen mekaar kent en bij alles betrokken wordt. Later wil ik trouwens heel graag naar Engeland terugkeren.” (DDv)

Bernd Schuster werd bij Levante vervangen door adjunct-trainer José Luis Oltra. Maxi Lopez, (Barcelona) onderging een teenoperatie. De Argentijnse spits moet drie maanden aan de kant blijven. FC Sevilla, dat met 1-0 verloor van Betis, haalde tot vorige zaterdag maar 1 op 24. Betis vierde de derbyzege met veel feestge-druis, want het was tien jaar geleden dat ze de buren nog eens hadden verslagen in het Ruiz de Lopera stadion. Miguel Botey, socio nummer 1 van Barcelona, is vorige week overleden. Zinédine Zidane is de held van een stripverhaal waarvan de opbrengst gaat naar de Asmae, Association S£ur Emmanuëlle. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona) 23 goals ; 2. Forlán (Villarreal), Ronaldo (Real Madrid) 20 goals ; 4. Oliveira (Betis) 18 goals ; 5. Baptista (Sevilla) 17 goals.

DDv

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content