Geboren op 6 juni 1977

Gehuwd met Evelyne Dhaenens, vader van Thibaud (5 maanden)

Wat bestel je op restaurant ?

“Ik bestel nooit iets speciaals. Een gewone steak met peperroomsaus eet ik het liefst. Verder kan ik de Italiaanse keuken wel appreciëren, zoals een lekker klaargemaakte tagliatelle.”

Hoe vier je carnaval ?

“Meestal bij vrienden aan onze kust. Dan gaan we eerst naar de carnavalstoet kijken en daarna is er een groot feest, maar voor mij zonder bier, wel te verstaan.”

Ben je ooit lid geweest van een jeugdbeweging ?

“Nee, daar had ik echt geen tijd voor. Tijdens mijn jonge jaren bleef er enkel ruimte voor het voetbal en de studies over.”

Maak je al deel uit van de digitale televisiewereld ?

“Nee, nog niet, maar ik zal zoals iedereen waarschijnlijk niet kunnen achterblijven. We moeten allemaal mee met onze tijd.”

Welke wintersporten volg je op de Olympische Spelen van Turijn ?

“Ik kijk af en toe naar het skiën. De leukste onderdelen daarbij zijn de afdaling en de super G. Ook het ijshockey mag wel eens opstaan.”

Heb je een verslaving ?

“Die vraag werd me onlangs ook al gesteld en ik heb een heel vreemde verslaving. Ik eet bijna dagelijks speculaas. Als het sinterklaas is, haal ik dus mijn hartje op. Verder kijk ik ook elke dag een uurtje naar de televisie, maar dat is misschien niet voldoende om van een echte verslaving te spreken.”

Speel je graag computerspelletjes ?

“Ja, dat gebeurt af en toe wel eens. Het laatste nieuwe voetbalspel Fifa 2006 speel ik heel graag.”

Wat is je mooiste verjaardagsgeschenk ooit ?

“Ik ga bijna elk jaar rond mijn verjaardag op vakantie. Die momenten, met de aanwezigheid van mijn vrouw, zijn het mooiste geschenk dat je kan hebben.”

Ga je soms naar het toneel kijken ?

“Niet naar een professioneel theatergezelschap, wel naar amateurtoneel bij ons in de buurt. Als ik ga, dan kies ik er de komische stukken uit.”

Welke film zag je laatst ?

Rounders, met Matt Damon en Edward Norton. Het gaat over een jongeman die gestuurd wordt naar iemand die bij het pokeren grote schulden gemaakt had. Door grote weddenschappen aan te gaan verdienen de schuldeisers hun geld terug.”

In welke schoolvakken was je een uitblinker ?

“Ik studeerde industriële wetenschappen en haalde dus de hoogste punten in scheikunde en fysica. Wiskunde was een van de iets mindere vakken. En een echte uitblinker was ik in lichamelijke opvoeding.”

Werd je ooit bestolen ?

“Nee, niet dat ik het mij kan herinneren. Laat ons hopen dat het zo blijft.”

Wat was tot nu toe je mooiste vakantie ?

“Dat is zonder enige twijfel Thailand. Dat was namelijk mijn huwelijksreis.”

Waar kom je het snelst en het best tot rust ?

“Bij een rustige wandeling.”

Houd je van avontuur ?

“Ja, absoluut. Op reis maken we altijd wel enkele excursies, gaan we uitdagingen aan. Zo vlogen we ooit met een Russische helikopter en in Thailand deden we een deathride.”

Wat is jouw droomauto ?

“Ik ben niet zo met auto’s bezig. Op dit moment rijd ik met een gewone BMW, maar als ik dan toch een wagen moet kiezen, dan zou ik voor de Z4 gaan.”

Wie zou je wel eens tegen het lijf willen lopen ?

“Als voetballer wil ik natuurlijk ook een internationale voetbalster ontmoeten en dan is dat David Beckham. En als je een afspraak voor me regelt, vraag dan ook zijn vrouw mee.”

Wat is het leukste tekenfilmfiguurtje ?

“Die ezel uit Shrek, Donkey heet die, denk ik toch.”

Moet de luchthaven van Antwerpen uitgebreid worden ?

“Ik denk dat één grote luchthaven in België wel voldoende is. Hoogstwaarschijnlijk zal een uitbreiding ook wel voordelen hebben, maar we leven in zo’n klein landje, dat ik het nut er niet van inzie.”

Ben je koningsgezind ?

“Nee, helemaal niet.”

ANNELIES SIMOEN

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content