Met drie broers in één elftal, ziedaar de droom van Thorgan Hazard.

Thorgan Hazard: “Ik ben al vijf jaar samen met mijn vriendin. We hebben elkaar ontmoet in het zuiden van Frankrijk, op een camping. Een zomerliefde die is blijven duren. We woonden niet zo ver van elkaar en zijn elkaar blijven zien. Soms noem ik haar ma femme, wat wil je, na vijf jaar. Ze is nog niet écht mijn vrouw, want we zijn nog niet getrouwd, maar vijf jaar, dan spreek je al niet meer van je vriendinnetje. Jong vader worden? Misschien, dat zien we nog wel.

“Ik ben misschien wel snel volwassen geworden, sneller dan anderen. Op je veertiende thuis de deur dichttrekken, is niet vanzelfsprekend. En in zo’n Frans opleidingscentrum groei je wel wat sneller op dan binnen een familie, denk ik. Ik heb nooit gelogeerd bij een gastgezin. In Lens deden ze dat niet. Bij Chelsea wel, hoorde ik, en ook hier in Waregem doen ze dat. Maar wij zaten gewoon op internaat, waar je snel je eigen leven in handen moet nemen.

“In Lens woonden we in de stad, maar dat is slechts een kleintje, niet te vergelijken met Rijsel, waar Eden zat. Hun opleidingscentrum lag wel op het platteland, inclusief school binnen de omheining. Daar kom je dus amper buiten. In Lens was dat tijdens mijn laatste twee jaar ook zo, maar voordien ging ik nog gewoon naar een school in de stad. Dan heb je tenminste nog contact met anderen, ook al bleven we eigenlijk wel samenklitten met de jongens van de club.

“Ik voel me nu… laat ons zeggen: een jongvolwassene. Ik ben bijna twintig, heb een huis, een auto, een rijbewijs, we wonen al twee jaar samen. Een hond ook. Mijn leven staat wel vaak in het teken van voetbal. Onze familie is op dat vlak wat speciaal. Maar daarnaast is er bowling en cinema. En minigolf, maar dat is slechts een opstapje naar het echte werk. Ik ga me daar op smijten. Samen met DavyDe fauw ga ik les nemen. Als er toernooien zijn, kijk ik altijd, ik vind dat leuk.

“Sportief gaat het zoals ik hoopte. Je weet dat vooraf nooit, vertrekken naar Chelsea, naar hier komen om te spelen… Dat lukt, we staan tweede, totaal onverwacht. Ook voor mij. Tactisch staan we goed, met jonge spelers en oudere spelers die ons gidsen. Een goeie mengeling. En er is talent, spelers die hogerop hebben gespeeld, jongens uit een Franse opleiding, van Anderlecht. Er is veel kwaliteit.

“Toen Chelsea me van Lens overnam, ben ik een maandje in Londen gebleven. Vooral om te zien hoe het er liep, hoe de club was. Daarna zijn we gaan zoeken naar een ploeg waar ik in het eerste elftal kon meedraaien. Niet in Engeland, neen. Ik kwam van Lens, van een ploeg uit de Franse tweede klasse, er zouden niet veel clubs aan mij hebben gedacht. Bij Zulte Waregem deden ze dat wel.

Killian, de derde voetballende Hazard, zit nu bij Lille OSC, bij de U19. Het gaat ook voor hem de goeie richting uit. Alle drie in één ploeg? Uiteraard is dat een droom, van de familie. (lacht) Het zou voor mijn ouders logistiek alleszins al wat makkelijker zijn. We zien wel, we zitten al met twee bij dezelfde ploeg… Eden is heel snel gegaan, ik heb het eerder op mijn ritme gedaan, Killian doet dat ook. Très cool. Dat probeer ik ook te blijven.”

BEELDEN CHRISTOPHE KETELS / IMAGEGLOBE

“Jong vader worden? Misschien, dat zien we nog wel.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content