Hoe heb je Lukasz leren kennen ?

Via het voetbal. Wij zijn nu ongeveer vijf maanden samen. Eerst waren we gewoon hele goede vrienden en zijn we een paar keer in groep uitgeweest. Op ons eerste echte afspraakje was ik trouwens een uur te laat. Ik was verkeerd gereden en Lukasz heeft toen braaf op mij zitten wachten. Het was een gezellige avond. We hebben lang gepraat en uiteindelijk sloeg de vonk van beide kanten over. Het is dus niet zo dat ik vanaf het begin stapelverliefd was.

Met welk aspect van zijn job heb je het soms moeilijk ?

Met geen enkel, want ik zit mijn hele leven al in het voetbalwereldje ( Tessa is de oudste dochter van Aad de Mos, nvdr). Ik heb nooit anders gekend. Ik begrijp hem heel goed, omdat ik veel dingen al bij mijn vader gezien heb. Ik hou ook van voetbal en zou het heel erg missen, moest het geen deel meer uitmaken van mijn leven. Zelfs wanneer het nieuwe seizoen in aantocht is, begint het bij mij al te kriebelen. Vroeger volgde ik de wedstrijden van de ploegen waar papa trainer was en nu volg ik uiteraard de matchen van Lukasz. Ik durf mezelf gerust een Mechelenfan noemen.

Hoe beleef je de hele situatie op Mechelen ?

Goh, dat gaat bij mij het ene oor in en het andere uit. Ik ga gewoon naar de wedstrijd kijken en voor mij is het vooral belangrijk dat Lukasz goed voetbalt en tevreden is. Met de supporters heb ik een heel goed contact. Zij kennen me en respecteren me voor wie ik ben. Dat doet deugd.

Ben je zelf sportief ?

Eigenlijk niet zo. Ik probeer wel iets te doen, in de winter tennis ik bijvoorbeeld. De rest van mijn tijd gaat vooral naar Lukasz en naar mijn studies. Ik studeer rechten in Tilburg. Ik ben juist terug begonnen, want in Nederland starten ze een maandje vroeger dan in België. Volgend jaar ga ik de specialisatie sportrecht volgen en via die weg hoop ik misschien ooit wel manager te worden.

Je studeert nog in Nederland. Is het soms niet moeilijk om Lukasz regelmatig te zien ?

Dat valt heel goed mee, want ik woon eigenlijk voor de helft bij Lukasz in Mechelen en voor de helft in Eindhoven. Ik zie hem ongeveer drie à vier dagen in de week en we bellen ook heel vaak. Echt erg vinden wij dat niet hoor, want wanneer ik in Nederland zit, kan Lukasz zich goed concentreren op zijn trainingen en ik op mijn studies.

Wat apprecieer je het meest in je vriendje ?

Ik kan heel goed met hem praten. Ik mag echt alles tegen hem zeggen. Zijn minste eigenschap is het feit dat hij niet ‘nee’ kan zeggen. Tegen mij is dat nog niet zo erg, maar tegen andere mensen is dat af en toe wel eens nodig.

Hoe kan je jezelf het best omschrijven ?

Eigenwijs ! Maar ook betrouwbaar en eerlijk. En koppig ook. ( Lukasz lacht : “Zeg dat wel !”) Wanneer ik iets in mijn hoofd heb, ga ik er voor de volle honderd procent voor en moet en zal ik koste wat het kost mijn doel bereiken.

Is Lukasz romantisch ?

Zeker. Toen ik hem drie weken niet gezien had omdat hij in Polen zat, had hij een boeket rozen voor me gekocht. Dat vond ik heel lief, ik werd er zelfs even heel stil van.

Wat is je grootste angst ?

Ik heb angst om mensen kwijt te raken van wie ik hou. Ik ben zeer gehecht aan mijn familie en aan vrienden.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit ?

Lekker op het strand liggen en genieten. Een terrasje doen of gezellig iets gaan eten, zulke dingen. Het moet alleszins een rustvakantie zijn… Lekker lui ! Mijn favoriete bestemmingen zijn Ibiza en Dubai.

Voor welke man zou je Lukasz wel eens een dag willen inruilen ?

Ik denk voor Brad Pitt. Dat vind ik wel een knappe man. Hij straalt iets uit. Hij is trouwens ook mijn favoriete acteur.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content