Na vier maanden trad Samuel Eto’o wederop.

Op 27 september 2006 brak Samuel Eto’o de meniscus van zijn rechterknie in het Champions Leagueduel tegen Werder Bremen. Pas tien dagen geleden kon hij in de Liga zijn wederoptreden maken. Terwijl hij amper de week voordien opnieuw had meegedaan met de groepstrainingen, mocht hij immers in de 85ste minuut van de wedstrijd op het veld van Osasuna opnieuw de wei in. “Er was met de technische staf afgesproken dat ik enkele minuten zou spelen”, legde hij uit. “Je kan niet geloven hoeveel deugd het deed eindelijk weer op het veld te staan. Vier maanden revalidatie waren voor mij heel erg lang. Ik kreeg wel een goed gevoel toen ik in Pamplona weer op het veld mocht, maar ik besef dat ik nog ver van mijn beste vorm zit. Door me op training ten volle te geven en geleidelijk aan meer te spelen hoop ik mijn gebruikelijke ritme stilaan terug te vinden.”

LionelMessi, die op 12 november een zware blessure opliep, klopt ondertussen ook weer aan de deur van de eerste ploeg. Barça zal dus voor de eindsprint normaal gezien weer zijn topspitsen op volle sterkte kunnen uitspelen. “Wij zijn zeker niet de redders van de ploeg, want Barcelona heeft geen redders nodig. De kern is breed genoeg,” haalt Eto’o zijn beste pr-praatje boven. “Ook zonder ons heeft het team zich erg goed uit de slag getrokken.”

En dat klopt ook. De zware blessure kostte Eto’o, die als een raket aan de competitie was begonnen en in de eerste vier wedstrijden vier keer scoorde, wellicht de Gouden Bal, maar los daarvan trokken de blaugrana zich toch relatief goed uit de slag met 32 op 48 (negen overwinningen, vijf draws en maar twee nederlagen : 2-0 op Real Madrid en 3-1 op Espanyol). En het team kwalificeerde zich ook voor de achtste finales van de Champions League.

EidurGudjohnsen, die bij Chelsea werd weggehaald als doublure voor Eto’o, bewees dat hij nuttig kan zijn, maar Barcelona had vooral veel te danken aan de teruggekeerde Argentijnse pocketspits JavierSaviola, die coach FrankRijkaard nochtans het liefst op een zijspoor had willen zetten. Maar Saviola bewees met een hattrick in de bekerpartij tegen Alavés en met verschillende goals in de Liga dat dit geen goede optie was geweest. “Ik kreeg kritiek toen ik meldde dat ik op Nou Camp wilde blijven hoewel Rijkaard niet meer op me rekende”, reageert hij. “Maar nu ben ik enorm blij met die beslissing. Diegenen die toen erg kritisch waren, spreken nu lovende woorden over mij en het doet een voetballer altijd enorm deugd als hij zich nuttig voelt.”

David Beckham, aan wie Fabio Capello enkele weken geleden had verteld dat hij hem dit seizoen niet meer zou opstellen, werd vorige zaterdag toch opgeroepen voor de verplaatsing naar Real Sociedad. De Engelsman toonde zich niet rancuneus want nadat hij mocht invallen, scoorde hij zelf de gelijkmaker. Kort nadien kon Ruud van Nistelrooij de winnende treffer aantekenen.

Juan Roman Riquelme (28), die bij Villarreal niet meer door één deur kon met de Chileense trainer Manuel Pellegrini, werd uiteindelijk voor zes maanden uitgeleend aan Boca Juniors, het Argentijnse team waarbij hij tussen 1996 en 2000 al aan de slag was, vooraleer naar Europa te komen.

Roberto Alaya (33), de Argentijnse verdediger die einde contract is bij Valencia, tekende al een contract voor drie jaar bij Villarreal, dat op 1 juli ingaat. De zomertransferpe- riode lijkt dit jaar dus wel erg vroeg te beginnen.

Luis Aragones is geen racist. Dat besliste een Madrileens gerechtshof. De Spaanse bondscoach was in mei 2005 door de Spaanse voetbalbond nochtans veroordeeld tot het betalen van een boete van 3.000 euro omdat hij, “om zijn spelers te motiveren”, lelijke dingen had geroepen over Thierry Henry.

Real Madrid is volgens een studie van Deloitte & Touche de rijkste club ter wereld. Met een omzet van 292,2 miljoen euro in het seizoen 2005-2006 gaat de Koninklijke aartsrivaal FC Barcelona vooraf, die uitkomt op 259,1 miljoen euro. Deze rangschikking houdt geen rekening met de transfers, noch met de btw en andere taksen op de verkopen.

DDV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content