Wat voorafgaat : enige tijd na zijn ontslag bij Bergen probeert dit magazine Sergio Brio te contacteren met de vraag of hij een interview wil geven. Brio is razend dat hij op zijn privé-nummer (dat hij nota bene zelf aan een collega van hetzelfde blad had gegeven) opgebeld wordt en dreigt met een rechtszaak. “U mag mij op mijn privé-nummer niet bellen.” Wanneer de journalist vraagt of hij hem op zijn ander nummer mag bellen, gaat hij helemaal door het lint. Nog enige tijd later wordt hij nogmaals opgebeld vanuit België, op hetzelfde nummer.

Mijnheer Brio ? Commissaris Moulin aan de telefoon, van de Brusselse politie in België. We hebben een klacht tegen u ontvangen vanwege Sport/Voetbal Magazine. U hebt hun journalisten afgedreigd aan de telefoon.

Sergio Brio : “Bijna dagelijks vallen ze me lastig om een interview te krijgen. Ze bellen me op mijn privé-nummer. Elke keer zeg ik hen dat ze me met rust moeten laten. Een Italiaanse wet zegt dat je mensen niet zomaar op hun privénummer mag bellen. Begrijpt u ? Tot ziens.”

Haak niet in. Een Belgische wet zegt dat men vragen van de politie moet beantwoorden.

“Bel mijn advocaat. ( Breekt het gesprek af)”

(Nieuwe oproep) U hebt niet het recht om de telefoon neer te gooien als u met de politie praat.

“Bel met mijn advocaat.”

U moet mijn vragen beantwoorden.

“( Opgewonden) Ik zeg u dat u mijn advocaat moet bellen.”

Waarom hebt u de journalisten van Sport/Voetbal Magazine beledigd ?

“Sorry, maar ik spreek niet zo goed Frans.”

Tiens. Ik hoorde dat u bij Bergen uw persconferenties wel in het Frans gaf.

“( Heel erg opgewonden) Ik heb hen niet beledigd, ik heb hen alleen gevraagd me niet meer te bellen. Bonjour ! ( Haakt opnieuw in)”

(Nieuwe oproep) Mijnheer, u werkt niet echt goed met ons samen.

“Ik ken u niet, ik praat alleen met mensen die ik kan zien. Misschien bent u helemaal niet van de politie. Ik ben in vergadering, ik moet u nu laten. ( Haakt opnieuw in)”

(Nieuwe oproep) Rustig, mijnheer Brio, het was maar om te lachen. We probeerden u ‘Tegenvoets’ te nemen.

“( Heel, heel erg geïrriteerd) Ik geef uw telefoonnummer aan mijn advocaat. U hebt niet het recht om u uit te geven voor een politieman. Dat mag niet.”

Gaat u een klacht indienen ?

“Ja.”

Nog één ?

“Ja. Zodra ik terug in België ben, zal ik u vinden. (Haakt in)”

(PD)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content