Carlos Idriss Kameni houdt Erwin Lemmens uit het doel.

Pech voor ErwinLemmens bij Es- panyol. Zijn concurrent CarlosIdrissKameni (21) is goed op weg om de revelatie van het seizoen te worden. Al op zestienjarige leeftijd debuteerde de Kameroener in de nationale ploeg van de ‘ontembare leeuwen’, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zuid-Korea. Enkele maanden later stopte hij in de finale van het toernooi op de Olympische Spelen een strafschop van Angulo, de middenvelder van Valencia, op het ogenblik dat Spanje leidde met 1-0. Strafschoppen tegenhouden is een van de specialiteiten van Kameni : dit seizoen hield hij ook al kanonskogels van Ronaldo en Baptista uit de netten. “In elke wedstrijd doet hij twee of drie fantastische reddingen”, liet niemand minder dan IkerCasillas bewonderend optekenen. De doelman van Real beschouwt zijn Kameroense collega dan ook als een belangrijke concurrent voor de onderscheiding van beste doelman van de Liga.

Carlos Idriss Kameni werd door moeder natuur bedeeld met een fantastische lenigheid en bijzonder lange armen. Sport zit bij hem trouwens in de familie. Zijn vader was een niet onverdienstelijk voetballer in de Kameroense tweede klasse, zijn moeder speelde handbal. Zijn twee zussen en zijn oudste broer spelen basketbal, terwijl zijn jongste broer een tijdje meedraaide in het opleidingscentrum van het Franse Le Havre. Zelf wist Kameni al van jongsafaan wat hij wilde worden. “Ik wilde tot elke prijs tussen de palen gaan staan, omdat het een belangrijke positie is in het elftal en omdat Thomas N’Kono, in Afrika dé referentie voor alle doelmannen, mijn grote idool was.” Dat zijn idool van weleer tegenwoordig keeperstrainer is bij Espanyol, is mooi meegenomen. Ook N’Kono spaart zijn lof over Kameni niet : “Lenigheid is bij alle Afrikaanse doelmannen een troef. Voorts heeft Carlos nu al een betere techniek dan ik, maar hij moet wel nog wat schaven aan het meevoetballen met de voet.” (DDV)

Na een overtreding op Ronaldo scoorde Zinedine Zidane op strafschop de winning goal tegen Real Sociedad. Het restantje van zes minuten dat nog moest worden afgewerkt nadat de wedstrijd drie weken geleden bij 1-1 werd afgefloten na een bomalarm leverde Real op de valreep dus toch nog drie punten op. Robinho, de spits van FC Santos, zal normaal vanaf volgend seizoen voor Real spelen. Met de transfer zou een bedrag gemoeid zijn van 18 miljoen euro. Vicente, de linkerflankspeler van Valencia die zich in het duel voor de Champions League tegen Werder Bremen blesseerde, werd vorige week in Antwerpen aan de kruisbanden geopereerd door dokter Martens. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona) 13 goals ; 2. Ronaldo (Real Madrid) 10 goals; 3. Oliveira (Betis), Forlán (Villarreal) 9 goals ; 5. Urzaiz (Bilbao), Baptista (Sevilla) 8 goals .

DDV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content