Naast jouw huis bevindt zich een voetbalveld. Louter toevallig ?

“Toch wel, maar leuk meegenomen. Het is een terrein van FC Sparta Haacht. De jeugd traint en speelt hier meestal. Er is hier dus vaak veel beweging, maar dat stoort ons helemaal niet. Wij zijn dat toch gewoon. Mocht ik later nog iets doen met jeugd, dan hoef ik niet ver te gaan ( grijnst).”

Jij bent de man met de groene vingers ?

“Absoluut. Het is een van mijn voornaamste hobby’s. Ik kan uren in de tuin slijten, er volledig tot rust komen en daar intens van genieten. Niks van zenuwachtig gedoe, dat maken we al genoeg mee. Je kan er het voetbal perfect van je afzetten. Momenteel probeer ik hem wat aan te leggen, maar er is nog veel werk aan. Vooral in het begin van de week ben ik er niet uit weg te slaan. Ik plaatste al wat borduurkes en binnenkort zal het gras worden ingezaaid. Eerst moeten we wel nog het onkruid verwijderen. Zoals je ziet, is het echt een passie.”

Wat is voor jou de ideale manier om te ontspannen ?

“Rusten en eens lekker tv kijken. Als ik thuiskom, om gelijk welk uur, zet ik die uit pure gewoonte altijd aan. Zelfs voor het slapengaan moet ik nog efkes mijn portie beelden hebben. Ik kan constant kijken, maar ben wel een echte zapper. Cathy volgt de soaps als Wittekerke en Familie, maar dat is niet aan mij besteed. Soms durf ik wel eens te kijken, gewoon om erover mee te kunnen praten tijdens gesprekken. Maar ik kijk liever naar de sportprogramma’s, terwijl ook TMF en MTV veel opstaan. Ik heb ook een Play Station. Als ik een nieuw spelletje heb gekocht, dan wil ik het ook meteen tot het einde uitspelen.”

Hoe zou je de sterke en zwakke punten van je partner omschrijven ?

“Cathy is Pietje Precies in huis. Alles moet tot in de puntjes in orde zijn. Als ze bijvoorbeeld net schoongemaakt heeft, zegt ze soms wel drie keer dat ik mijn schoenen moet uitdoen. Ik ben bovendien een ongelooflijke sloddervos, laat nogal snel iets rondslingeren. Maar ze is heel lief en zorgzaam, soms iets te bezorgd. Toen ik onlangs mijn hersenschudding opliep, werd Cathy gelukkig niet meteen op de hoogte gesteld. Anders zou ze zeker direct op haar werk gestopt zijn. Cathy is ook heel open. Ze mag een vreemde tegenkomen, altijd zal ze ertegen praten. Dan moet ik niets meer zeggen. Ik ben veeleer een afstandelijk en wat introverter type.”

Zijn er zaken uit je jeugd die je bewaart ?

“( Resoluut.) Liefdesbrieven. Allemaal samen gestoken in een doos. Ze zit vol, met mooie teksten van Cathy toen we acht jaar geleden begonnen te verkeren. Cathy kan heel goed schrijven en doet het ook nog eens graag. Ze schreef zelfs een heel boek met eigen gedichten. Altijd leuk om dat nog eens na te kijken.”

Reizen jullie graag ?

“Ja, maar verder dan een strandvakantie in Spanje kwamen we nog niet. Mijn ouders hebben een chalet in Bredene. Daar trokken we al een paar keer naar toe. ( Schiet plots in de lach.) Nee, niet voor het naaktstrand. Ik zou wel graag eens naar Turkije gaan, terwijl ook de Dominicaanse Republiek op mijn lijstje met favorieten staat. Bij mij staat relaxen dan voorop, Cathy is meer te vinden voor een combinatie met culturele uitstapjes, zoals ze dat vroeger altijd deed met haar ouders.”

Met wie zou je graag eens een goed gesprek willen voeren ?

“Ik heb enorm veel bewondering voor Jennifer Lopez, die ik bovendien een beeldschone vrouw vind. Als er van haar op tv een clipje wordt gedraaid, kijk ik het toch wel helemaal uit. Ik zou met haar eens willen praten over de dagelijkse dingen, wat haar hobby’s zijn en hoe ze met de dagelijkse persbelangstelling omgaat. Maar ik vrees dat ik eerder sprakeloos zou zijn als ik haar mocht ontmoeten.”

door Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content