Geboren op 28 januari 1974

Getrouwd met Delphine, vader van Ange (8 maanden)

Wie vind jij de aantrekkelijkste speler bij Moeskroen ?

“( denkt na) Mijn vrouw zit hier naast mij en zegt dat ik dat ben ( lacht). Ik denk spontaan aan Tonci Martic. Maar als het iemand moet zijn die nu nog bij ons speelt … Wacht, ik neem er even een foto bij. ( overloopt de namen) Mja, ik zou zeggen : Mark Volders. Zonder zijn haar heeft hij wel charme, vind ik.”

Als er een prijs bestond voor de sympathiekste tegenstander, wie zou die dan mogen krijgen van jou ?

Eric Deflandre. We hebben nog samengespeeld bij de nationale juniorenploeg. Daarna is het contact wat verwaterd, maar elke keer dat ik hem weerzie, merk ik dat hij me nog niet is vergeten. Iemand die ondanks de carrière die hij al opgebouwd heeft, heel eenvoudig is gebleven. Een heel faire man, ook op de grasmat.”

Van wie en waar heb jij je eerste kus gekregen ?

“( schaterlach) Olala … Dat moet ergens van een vakantieliefje geweest zijn toen ik dertien of veertien was. Haar naam ? Sorry, maar zelfs met de beste wil van de wereld kan ik me die niet meer herinneren.”

Wat is voor jou het toppunt van ontspanning ?

“Ik ben verzot op de cinema. Nu is mijn voornaamste hobby : me bezighouden met mijn zoontje. Maar voor zijn geboorte ging ik met Delphine gemakkelijk vijf keer per maand naar een film kijken. Vooral als ze iets met de maffia te maken hebben, zit ik op de eerste rij. Mijn absolute favoriet is The Godfather. En bij de acteurs ligt Al Pacino in mijn bovenste lade.”

Zijn er regels in het voetbal die je dwaas vindt ?

“De onrechtstreekse vrijschop. Ik vind dat er altijd, bij elke fout, een rechtstreekse vrijschop gegeven zou moeten worden.”

Ben je blij met de voornaam die je gekregen hebt ?

“In het begin, toen ik kleiner was, niet. Steve was indertijd niet echt gangbaar als naam. Maar eigenlijk is dat nu net zo bij mijn zoon. De naam Ange komt uit Corsica.”

Het is bijna carnaval. Hangt je kostuum al klaar ?

“Nee, in Moeskroen wordt dat niet gevierd zoals bijvoorbeeld in Aalst. Ik heb bijgevolg nog nooit een dergelijk kostuum gehad. Jammer eigenlijk, want ik hou wel van dat soort feesten. Eén keer ben ik naar Aalst gegaan tijdens het carnaval. C’était super ! Magnifique ! Dat was met Yves Vanderhaeghe en Koen De Vleeschauwer.”

Waar let je op als je jezelf op tv ziet ?

“( onmiddellijk) O, ik walg ervan om mezelf op televisie te zien, ongeacht of dat tijdens een interview, een reportage of een wedstrijd is. Ik weet niet hoe dat komt, dat zit in mijn karakter, denk ik. Mijn ouders nemen alle wedstrijden van Moeskroen op en mijn vrouw alle uitzendingen waarin ik aan bod kom, maar ik heb nog nooit naar een cassette gekeken waarop ik te zien ben.

“Door het verzamelwerk van Delphine en mijn ouders heb ik wel al een grote collectie die ik later aan mijn zoon zal kunnen tonen, om hem een idee te geven over het parcours dat ik heb afgelegd. Dan zal ik die banden wel móéten bekijken, maar in afwachting van dat moment blijven ze rustig in hun doosjes. Zelfs als ik komend weekend een hattrick zou scoren, zal ik niet kijken. Ik vind mezelf absoluut niet télégénique.

“Als in het spelershome een voetbalprogramma te zien is op televisie terwijl ik daar iets zit te drinken met ploegmaats, zal ik niet gaan lopen. Maar eigenlijk gebeurt dat heel zelden.”

Erger je je aan de rijstijl van je vrouw ?

“Nee. Maar als ik in de wagen zit, neem ik wel liefst plaats achter het stuur. Dan voel ik me meer op mijn gemak. Maar dat heeft niets met mijn vrouw te maken. Ik heb dat evenzeer bij een vriend of bij mijn vader. Ik zal bijvoorbeeld ook nooit naast de chauffeur liggen te slapen.

“Delphine rijdt goed, maar ze is wat nerveuzer in het verkeer dan ik. Ik ben meer het grootvaderstype als ik rijd ( lacht).”

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content