Geboren te Etterbeek op 13/09/1986

Vriendin : Sarah Meert

Waar woon je ?

“Ik woon nog thuis bij mijn ouders in Molenbeek-Zuid. Ik woon er al heel mijn leven en vind het er erg fijn toeven.”

Hoe belangrijk is je familie voor jou ?

“Ze betekenen bijzonder veel voor mij. Mijn ouders hebben enorme inspanningen geleverd om mij aan de top te krijgen. Ook nu heb ik nog heel veel steun aan hen.”

Welk beroep zou je uitoefenen als je geen profvoetballer was geworden ?

“Ik denk dat ik dan makelaar zou zijn geworden. Maar voetbal zou hoe dan ook een grote rol hebben gespeeld in mijn leven.”

Wat zijn je hobby’s ?

“Ik heb eigenlijk van mijn grootste hobby mijn beroep gemaakt. Alles in mijn leven draait rond het voetbal, al ga ik soms ook wel eens zwemmen, fietsen of tennissen. Ik train nu ook de duiveltjes van Brussels en daar heb ik veel plezier in.”

Welke gebeurtenis heeft een onuitwisbare indruk op je nagelaten ?

“Het faillissement van RWDM heeft me bijzonder veel pijn gedaan. Ik ben zelf een product van de Molenbeekse jeugdschool en als rasechte Molenbekenaar stemde het me uiteraard droef dat een monument als RWDM verdween.”

Wat is je favoriete vakantiebestem- ming ?

“Ik ga al vijf jaar op rij naar Tunesië en ik vind het leven daar erg aangenaam.”

Welk tv-programma wil je voor geen geld ter wereld missen ?

“Ik ben een enorme fan van F.C. De Kampioenen.”

Durf je na de recente terreurdreigingen nog op een vliegtuig stappen ?

“Ja, ik heb daar geen enkel probleem mee. Ik vlieg zelfs graag, dus ik ga het nu ook niet laten. Je moet je daar over zetten, anders durf je vroeg of laat niets meer doen.”

Ben je een feestneus ?

“Nee, ik houd het redelijk rustig. Het kan wel eens gebeuren dat we met de ploeg na een overwinning een stapje in de wereld gaan zetten, maar op andere momenten ga ik niet zo vaak uit.”

Wat is je favoriete muziekstijl ?

“Ik kan verschillende genres appreciëren en heb niet echt een voorkeur voor een bepaalde stijl. De meeste muziek die in de top 50 staat, vind ik best te pruimen.”

Waaraan kan je je ergeren ?

“Aan mensen die liegen en allerlei zaken achter je rug bekokstoven. Ik hou echt niet van mensen die niet eerlijk met je zijn.”

Wat is je grootste gebrek ?

“Ik kan niet goed tegen mijn verlies. Naast het veld durf ik wel eens koppig zijn.”

Lees je graag ?

“Boeken lees ik niet zo vaak. Ik heb het meer voor tijdschriften zoals Sport/Voetbalmagazine.”

Wat vind je van Dirk Bikkembergs ?

“Ik volg wel een beetje wat er op modevlak gebeurt en wat DirkBikkembergs doet, vind ik schitterend. Hij maakt heel mooie kleren en het is echt tof dat hij in Italië een ploeg sponsort. Als hij mij morgen vraagt om in zijn kleren te defileren, dan wil ik dat vanzelfsprekend graag doen.”

Als je één dag in de huid van iemand anders mocht kruipen, voor wie zou je dan kiezen ?

George Bush. Ik zou wel eens willen weten hoe het voelt om elke dag zulke belangrijke beslissingen te moeten nemen, die nooit bij iedereen in goede aarde kunnen vallen.”

Vind je dat België gesplitst moet worden ?

“Nee, absoluut niet. Ik zie daar echt het nut niet van in. Waarom zouden we dat doen ? Alles gaat toch goed zoals het nu is.”

Hoe ga je om met kritiek ?

“Je moet met kritiek kunnen omgaan. Als je goed naar de opbouwende kritiek luistert, kan je er als voetballer misschien nog iets van opsteken.”

Ben je bijgelovig ?

“Ik heb toch wel een aantal vaste rituelen, ja. Zo draag ik steevast hetzelfde truitje onder mijn Brussels-shirt en ik draag ook altijd dezelfde witte kousen.”

BJORN BORGT

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content