Stade Brestois 29

© PHOTOPQR/LE TELEGRAMME/MAXPPP

Trainer – Michel Der Zakarian, 18/02/1963 (FRA/ARM)

? Hij speelde vijf wedstrijden in het shirt van de Armeense nationale ploeg in 1996 en 1997.

? Voetbalde bij FC Nantes, waar hij later ook trainer werd (2007-2008 en 2012-2016). Hij heeft een goeie relatie met voorzitter Waldemar Kita.

? Draagt de stempel van defensieve coach en zal dus werk hebben bij SB29, met de op drie na slechtste verdediging in 2020/21.

Transfers

In

Lilian Brassier (Stade Rennais), Grégoire Coudert (Amiens), Jere Uronen (KRC Genk, Bel), Marco Bizot (AZ, Ned), Ronaël Pierre-Gabriel (1. FSV Mainz 05, Ger), Rafiki Saïd (Stade Briochin).

OUT

Ludovic Baal, Guillaume Buon, Gaëtan Charbonnier (Auxerre), Mouez Hassen, Ferris N’Goma (Châteauroux), Romain Perraud (Southampton, Eng), Heriberto Tavares (FC Famalicão, Por).

Christophe Hérelle
Christophe Hérelle© Icon Sport

Smaakmaker – Christophe Hérelle

Op zijn zeventiende verliet Christophe Hérelle het eiland Martinique om zich aan te sluiten bij het gerenommeerde opleidingscentrum van FC Sochaux-Montbéliard. Uiteindelijk zou de centrale verdediger geen enkele wedstrijd spelen voor de Lionceaux, maar beginnen aan een lange omzwerving.

Na een uitleenbeurt aan derdeklasser SR Colmar beklimt hij stap voor stap de ladder. Nadat hij in 2015 getransfereerd wordt naar US Créteil, trekken zijn goede prestaties de aandacht van Troyes, waarmee hij in 2017 de Ligue 2 wint. Hérelle speelt een sleutelrol in de opgang van Troyes AC en blijft nog één jaar in de Aube voor hij tekent bij Nice, in de stad waar hij geboren werd. Hij speelt twee jaar voor de eersteklasser, maar krijgt te kampen met een reeks fysieke problemen, die in 2020 zijn vertrek naar Brest bespoedigen. Na een seizoen met slechts 16 wedstrijden komt het er nu voor de 28-jarige Hérelle op aan om blessurevrij te blijven.

Stade Brestois 29
Stade Brestois 29
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content