Bij Bree verlengde de Amerikaanse forward Scott Emerson zijn contract.

Okapi Aalstar haalde met Matt Lojeski een nieuwe vleugelspeler binnen. Lojeski (22 jaar en 1,98 m) speelde eerder bij de universiteit van Hawaï en Racine Saint-Catherine.

Door de promotie van Gent Dragons zakt Leuven naar de tweede klasse, zo besliste de BLB vorige week. Maar Leuven besloot het daar niet bij te laten. Het onderzoekt alle mogelijkheden om gerechtelijke stappen te ondernemen. Maar op welke basis ? Guy Vervaecke, de voorzitter van de BLB, beweert alvast dat hij nooit enige beloften deed aan de Vlaams-Brabantse club.

Anke De Mondt verlaat Burgos na twee jaar en tekende een contract bij Salamanca, dat volgend seizoen in de Euroliga uitkomt.

Tomas Van Den Spiegel werd geselecteerd voor het Europese All Star Gam op 30 juni in Athene.

Bondscoach Eddy Casteels maakte al zijn preselectie voor de kwalificatiecampagne van augustus bekend. Dit zijn de namen : Beghin, Bellin, Biggs, Bosco, Collette, Driesen, Geukens, Axel en Nathan Hervelle, Jorssen, Kalut, L’hoest, Lichodzjiweski, Major, Moors, Massot, Mutombo, Muya, Pirlot, Sergeant, Van Rossom, Van Den Spiegel, Van der Jonckheyd en Van Dorpe.

Ook bij de vrouwen werd door bondscoach Laurent Buffard een voorselectie vrijgegeven voor het komende EK in Italië dat op 24 september begint. Zitten in de ruime selectie : Kathy Wambé, Sophie Charlier, Anke De Mondt, Nele Deyaert, Stephanie Dubuc, Evelien Decroos, Ilse Van den Vonder, Oksana Agabalova, Irina Medvedeva, Eveline Callens, Ann Wauters, Dana Boonen, Laurence Van Malderen, Michèle Decors, Tamara Van Respaille. Die kern wordt nog aangevuld met vier beloften.

door Matthias Stockmans en Daniel Devos

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content