SK Beveren

Sterktes & zwaktes

De spelers zullen voortgestuwd worden door een supportersschare die geprikkeld werd door de nieuwe wind die door de club waait. WimDe Decker zal wel een oplossing moeten vinden voor de problemen achterin die vorig seizoen aan de oppervlakte kwamen. Met veertig tegendoelpunten hadden de Waaslanders de op drie na slechtste verdediging van de reeks.

Ambitie

Zo lang mogelijk in de titelrace blijven.

Analyse

Waasland-Beveren is dood, lang leve SK Beveren! Of moeten we SK Beveren 2.0 zeggen? Feit is dat de naamsverandering naar SK Beveren, het gebruik van het originele logo en de terugkeer van verloren zoon De Decker, de aanzet moet zijn naar een sportieve hoogconjunctuur. De Waaslanders modderen al een tijdje aan en twee jaar na de overname door het Amerikaanse Bolt Football Holdings is het tijd om te oogsten. Na de derde plaats van vorig seizoen mogen ze op de Freethiel met minder dan een plaats in de top twee niet tevreden zijn en die opdracht lijkt op het lijf geschreven te zijn van ex-speler De Decker. Toen de trainer in juni zijn handtekening zette bij zijn jeugdliefde, waar hij op zijn tiende een aansluitingskaart tekende, had hij maar een doel voor ogen: de club weer naar de Jupiler Pro League brengen. Maar wanneer die promotie er zit aan te komen, durft De Decker niet te voorspellen. De definitieve kern waar hij eind augustus over zal beschikken en de snelheid waarmee de basisploeg op elkaar ingespeeld zal zijn, zal bepalen of het al voor dit seizoen is.

SK Beveren

SKB zal sowieso versterkt uit de transferperiode komen. Topschutter Maderner, Verstraete en Hoggas bleven aan boord. Barry, Fall en Wolff werden in eerste instantie gehaald om de ploeg in de breedte te versterken en sinds begin juli werd er door de sportieve cel vooral werk gemaakt van (Belgische) nieuwkomers die een rol kunnen bekleden in de as van het veld.

In/out

In

Thierno Barry (transfervrij), Jorn Brondeel (Willem II, Ned), Alexander Corryn (Cercle Brugge), Malick Fall (Al Hilal, Ksa), Everton Luiz (Real Salt Lake City, Usa), Lucas Ribeiro Costa (Charleroi), Tyler Wolff (Atlanta United, Usa)

OUT

Abdel Al Badaoui (Alcorcón, Esp), Aliou Baldé (Feyenoord, Ned), Leonardo Bertone (FC Thun, Sui), Manuel Da Costa (Dudelange, Lux), Guillaume Gillet (stopt), Jordan Faucher (?), Nordin Jackers (OH Leuven), Bill Lathouwers (Beerschot), Aristote Nkaka (Anderlecht), Eric Ocansey (Kortrijk), Jur Schryvers (?), Brendan Schoonbaert (Knokke)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content