Shon Weismann – CLUB: Real Valladolid

© getty images

De 24-jarige Israëlische aanvaller zorgde met zijn eerste twee treffers in de Primera División voor een broodnodige 3-2-zege op hekkensluiter Osasuna.

Ex-middenvelder Sergio González (44) weet als hoofdcoach van Real Valladolid dat het onderaan de Spaanse competitie de komende maanden enorm druk zal worden, want heel wat teams vertoeven daar in elkaars buurt. De thuisconfrontatie tegen Osasuna afgelopen vrijdag stond daarom met rood omcirkeld, want dit duel moest absoluut worden gewonnen om de club van eigenaar/voorzitter Ronaldo Luís Nazário de Lima de nodige ademruimte te geven. De ondertussen 44-jarige Braziliaanse voormalige aanvaller is sinds september 2018 met 82 procent van de aandelen meerderheidsaandeelhouder bij de ploeg uit Castilla y León, nadat O Fenômeno 51 procent aandelen in één keer opkocht. Volgend weekend trekken de Pucela naar FC Sevilla, waar vermoedelijk weinig punten geraapt zullen worden.

Bij Wolfsberger AC was Weismann goed voor 30 goals in 31 wedstrijden.

Even efficiënt als de Zuid-Amerikaan zal Shon Weismann niet worden, maar hij kwam eind augustus wel met de nodige adelbrieven naar Spanje afgezakt. De elfvoudige international werd vorig seizoen topscorer in Oostenrijk, hetgeen ook Schalke 04 niet was ontgaan. Niet bij RB Salzburg, maar bij Wolfsberger AC, waar de Israëlische sluipschutter in 31 wedstrijden goed was voor 30 goals. Hij maakte in de EL-groepsfase ook hun eerste Europese doelpunt. Valladolid betaalde 4 miljoen euro voor de rechtstvoetige spits, die een contract kreeg tot 2024. Weismann is amper 1,74 meter en zit in de Primera División pas bij zijn tweede buitenlandse werkgever.

Het jeugdproduct van Maccabi Haifa werd eigenlijk pas bij Wolfsberger AC een koele killer. In eigen land slaagde Weismann er enkel bij een uitleenbeurt aan tweedeklasser Maccabi Netanya, tijdens het seizoen 2016/17, om meer dan tien keer te scoren. Zijn lievelingsteam? Borussia Dortmund.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content