Birmingham City verloor zaterdag pas voor het eerst dit seizoen.

Het is een mooi grapje in Engeland dat we u niet willen onthouden. Wat is, voor een eigenaar, het verschil tussen een seksshop en een voetbalclub ? In een seksshop bibbert iedereen en verdient de baas pakken geld, terwijl in een voetbalclub de baas bibbert en het geld door anderen wordt verdiend.

Voor David Gold geldt dat hij iedereen laat bibberen en aan beide geld verdient. Samen met zijn broer Ralph bezit hij de helft van de aandelen van Birmingham FC, de ploeg van Nico Vaesen. En samen zijn ze ook eigenaar van de winkelketen AnnSummers, die in tientallen verkooppunten over het kanaal allerlei erotische dingen aan de man en vrouw brengt. Omzet van de hele groep is meer dan 100 miljoen pond en beide onderdelen maakten vorig seizoen winst.

Birmingham City doet het dit jaar opnieuw goed in de Premier League. De ploeg van de revaliderende Nico Vaesen had na zes speeldagen nog niet verloren, een mooie opsteker voor een schitterende maand oktober, die zaterdag begon met een bezoek aan Old Trafford en daarna wordt vervolgd met thuiswedstrijden tegen Chelsea en stadsgenoot Villa. Op de 34ste minuut schoot Ruud van Nistelrooij evenwel een droom aan diggelen. Hij zette een strafschop om. Birmingham steunt vooral op organisatie, inzet en een stevige verdediging (tot zaterdag slechts twee goals tegen). Meest opvallende zomertransfer was David Dunn, een aanvallend ingestelde voetballer die in het aan- en verkoopbeleid van Blackburn verloren dreigde te lopen en door manager SteveBruce vorige zomer werd opgevist. Dunn doet het alvast beter dan ChristophDugarry, die vorig seizoen sterk finishte maar nu, gehinderd door een blessure, moeizaam start, of de Argentijn Figueroa, die voor ruim 3 miljoen euro overkwam van Rosario Central maar nu al bestempeld wordt als miskoop. (PTK)

VERKRACHTING. Een verkrachtingszaak waarbij acht voetballers van diverse profclubs betrokken zijn, domineerde vorige week de kranten. Kroongetuige is een international van Chelsea, met wie het meisje seks wilde. Er kwamen evenwel nog andere spelers langs en de zaak liep uit de hand. De Engelse media mochten de namen van de spelers in kwestie niet afdrukken. FULHAM keert op het einde van dit seizoen terug naar Craven Cottage, dat via tijdelijke noodtribunes een grotere capaciteit gaat krijgen. MANCHESTER UNITED publiceerde vorige week indrukwekkende winstcijfers. De brutowinst steeg met 22 procent tot 39,3 miljoen pond. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Van Nistelrooy (Man. United) 8 goals ; 2. Owen (Liverpool), Shearer (Newcastle), Sheringham (Portsmouth), Boa Morte (Fulham) 7 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content