Sevilla FC

trainer Julen Lopetegui – 28/08/1966

? Won in 2013 met Spanje het EK bij de U21. Hij stond aan het hoofd van de fameuze ploeg met onder meer Isco, Dani Carvajal en Thiago Alcántara.

? Bij Porto werden zijn trainingsmethodes fel besproken. Hij liet onder meer een installatie bouwen om de trainingen van daaruit te volgen.

? Toen hij in 2006 als tv-analist voor La Sexta werkte, viel hij flauw tijdens een uitzending. Zonder erg, bleek achteraf.

transfers

In

Marko Dmitrovic (SD Eibar), Erik Lamela (Tottenham, Eng).

OUT

Guilherme Arana (Atlético-MG, Bra), Bryan Gil (Tottenham, Eng), Sergi Gómez (Espanyol), Tomas Vaclik (Olympiacos, Gre), Franco Vázquez (Parma Calcio, Ita).

smaakmaker Lucas Ocampos

Hoewel hij ondertussen een vaste waarde is in La Liga verliep de carrière van Lucas Ocampos met horten en stoten. Toen hij amper achttien was, werd de Argentijn ingelijfd door AS Monaco, dat op dat moment in de tweede Franse afdeling speelde. De clubleiding wou van hem meteen het boegbeeld maken in de hoop weer door te stoten naar de top. Daar, in de wachtkamer van de hoogste klasse, zou Ocampos de basis leggen voor de voetballer die hij nu is. Hij is een verfijnd technicus, maar door het potige karakter van de Franse tweede klasse kon hij zich amper doorzetten. Luquitas begreep het: hij moest harder worden om een volwaardige profcarrière uit te bouwen.

Sevilla FC

Die zette hij verder bij Marseille, waar het 4-2-3-1-systeem van Rudi Garcia hem paste als gegoten. Hij blonk uit door zijn grinta en onbaatzuchtigheid. Na uitleenbeurten aan Genoa en AC Milan kwam hij in 2019 bij Sevilla terecht. In geheel eigen, efficiënte, stijl groeide hij in Zuid-Spanje uit tot een onmisbare pion en publiekslieveling nummer één.

Julen Lopetegui
Julen Lopetegui© BELGAIMAGE
Lucas Ocampos
Lucas Ocampos© pressinphoto/Sipa USA
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content