SC Heerenveen

© BELGAIMAGE

Trainer Johnny Jansen 02/03/1975

? Speelde bij Heerenveen in de jeugd, werkte veertien jaar als jeugdtrainer/hoofd opleiding en was vijf jaar assistent.

? In 2019 werd hij doorgeschoven na het ontslag van Jan Olde Riekerink en hij zit er nog steeds, al is zijn positie niet onomstreden. Dit seizoen werd zowat zijn hele technische staf vervangen.

? Zat als voetballer drie jaar bij Heerenveen maar kwam niet verder dan één officieel duel.

transfers

In

Xavier Mous (PEC Zwolle), Filip Stevanovic (Manchester City, Eng), Sven van Beek (Feyenoord via Willem II), Milan van Ewijk (ADO Den Haag).

OUT

Oliver Batista Meier (Bayern München, Ger), Sieben Dewaele (RSC Anderlecht, Bel), Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion, Eng), Ulysses Llanez (VfL Wolfsburg, Ger), Ariel Harush (Hapoel Beer Sheva, Isr), Sherel Floranus (Antalyaspor, Tur), Lasse Schöne (NEC), Rein Smit (SC Telstar), Runar Espejord (Tromsø IL, Nor).

Joey Veerman
Joey Veerman© BELGAIMAGE

smaakmaker Joey Veerman

Of hij blijft, is nog afwachten want de sterspeler van de Friezen staat in de belangstelling van onder meer het Italiaanse Hellas Verona. Aangezien de spelverdeler nog maar een contract voor een jaar heeft, zou het best wel eens tot een overstap kunnen komen.

Joey Veerman speelde zich enkele jaren geleden in de kijker bij FC Volendam, het vissersdorp waar hij ook opgroeide – dat kan ook niet mis met die achternaam. Hoewel hij in een handbalfamilie werd grootgebracht, koos hij uiteindelijk dus voor voetbal.

Twee jaar geleden haalde Heerenveen hem na vijftien jaar bij het andere Oranje naar het noorden van het land. In zijn eerste seizoen drukte hij onmiddellijk een stempel op het spel van de Friezen en werd hij al genoemd bij Feyenoord. Tot een transfer kwam het nog niet en ook dit jaar is hij vooralsnog speler van Heerenveen, maar wie weet wat er nog kan gebeuren in de laatste weken voor de transferdeadline.

SC Heerenveen
SC Heerenveen
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content