RWDM

STERKTES & ZWAKTES

Degenen die tijdens de voorbereiding langs de zijlijn stonden, waren best tevreden over wat ze zagen. Zo hielden de Brusselaars bijvoorbeeld één helft gelijke tred met PSV Eindhoven en ze deden hetzelfde gedurende een uur tegen STVV. Uiteindelijk verloren ze wel beide wedstrijden (6-2 en 1-0), maar Vincent Euvrard verdient respect omdat hij van het RWDM anno 2021/22 absoluut een fris voetballende ploeg wil maken.

Sportief directeur Julien Gorius weet wel dat de zomer voor hem nog niet gedaan is. Nadat er heel veel spelers vertrokken, hebben de Brusselaars hun voorbereiding aangevat met een kern van slechts een tiental spelers. De markt zal in Molenbeek dus nog wat langer duren, allicht tot de laatste dag, in de hoop om aan het seizoen te kunnen beginnen met een concurrentiële kern van 22 spelers. Het vertrek van Anthony Bova, een legende in het Machtensstadion, laat een leemte na, maar was wel verwacht. Het breekt de continuïteit in de evolutie van een club die nooit bang geweest is om te groeien.

RWDM

TRAINER

De nog altijd jonge Vincent Euvrard (39) kwam in december en begint nu dus aan zijn eerste volledige seizoen als hoofdcoach van RWDM. Zijn eerste echte ervaring als hoofdcoach tout court. Verlost van de schoonmoeder die Frankie Vercauteren voor hem was bij OHL en Cercle, krijgt hij het volle vertrouwen van voorzitter Thierry Dailly. Vorig seizoen leerden we de stijl van Euvrard al wat kennen: aanvallend en verticaal voetbal met hoge pressing.

AMBITIE

RWDM, dat vorig seizoen als zesde eindigde, heeft de terechte ambitie om gewoon verder te leren in reeks 1B, die dit seizoen meer open lijkt te liggen. Achter de schermen zouden sommigen, zich bewust van het krappe budget, al heel tevreden zijn als de club een even rustig seizoen kent als het vorige. Anderen dromen er dan weer van om zich te mengen in de strijd om de top vier.

De kernen en teksten werden afgesloten op woensdag 14 juli

In/out

In

Ivann Botella (SC Lyon, Fra), Théo Gécé (SC Charleroi), Théo Defourny (KAS Eupen), Alexis Gonçalves Pereira (Chateauroux, Fra).

Out

Yvan Yagan (Lierse K.), Lucas Walbrecq (Rochefort), Anthony Bova (US Rebecq), Maxime Electeur (Swift Hesperange, Lux), Erwin Senakuku (UR Namur), Naïm Boujouh (Dessel Sport), Houssen Abderahmane, Joeri Dequevy, Anthony Sadin.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content