Mallorca lijkt op weg naar de Champions League.

De eilandclub maakt zich op voor de topper vanavond (woensdag) om 22 uur tegen Real Madrid. Mallorca ontvangt de Koninklijke in eigen huis, voor veel bezoekende teams een niet te nemen vesting. De ploeg van de omstreden coach Manuel Pellegrini moet in Mallorca winnen om zijn titelkansen gaaf te houden. De thuisploeg daarentegen, dé seizoensrevelatie, kan een stap dichter komen bij de CL.

MateoAlemany, de hoofdaandeelhouder van de club, vindt het een schitterend vooruitzicht. “Ik denk dat men ons de vierde plaats nog moeilijk zal kunnen afnemen”, poneert hij. “De spelers zijn bijzonder gemotiveerd om dat ticket te pakken.” Trainer Gregorio Manzano sluit zich daarbij aan. “We kunnen echt iets groots neerzetten”, weet hij. “Daarvoor hebben we ons lot in eigen handen. Al heel wat hindernissen overwonnen we de afgelopen maanden, want we bleven niet gespaard van blessures. In alle betekenissen van het woord voeren we met de groep een echte strijd. De teamspirit is fantastisch, iedereen geeft blijk van heel wat goodwill.”

Manzano, die afkomstig is uit Jaén, is met meer dan 200 wedstrijden op de teller de trainer die het vaakst op de invallersbank zat bij de club, vóór Serra Ferrer. De fans dragen hem op handen, omdat hij tijdens zijn eerste passage bij de club in het seizoen 2002/03 het team naar winst leidde in de Copa del Rey, de enige trofee in de prijzenkast. Voordien werkte hij bij Real Valladolid in het seizoen 1999/2000, Racing Santander (2000/01), Rayo Vallecano (2001/02), Atlético Madrid (2003/04) en Málaga (2004/05).

Sinds 2005 lijkt Manzano zijn vaste thuis gevonden te hebben in Mallorca, waar hij dus nu op weg lijkt naar het kampioenenbal. Dat gebeurt met een team zonder vedetten dat als één blok speelt. De bekendste spelers zijn de Kameroense spits PierreWebo, die in 2007 overkwam van Osasuna, en de Israëlische doelman DuduAouate die eerst vier seizoenen voor Racing Santander speelde, vervolgens twee seizoenen bij Deportivo La Coruña en sinds 2008 onder de lat staat bij Mallorca.

Volgens de Spaanse krant Marca heeft David Villa (28) een mondeling akkoord met Barcelona. Barça en Valencia zouden ook al samen rond de tafel gezeten hebben.

Raúl (32) komt dit seizoen niet meer in actie. De aanvoerder van Real Madrid maakte twee weken geleden met een doelpunt een geslaagd wederoptreden tegen Real Zaragoza, maar raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd en is een maand out. Rafael van der Vaart (27) viel uit met een spierscheur in het linkerdijbeen en is twee weken onbeschikbaar.

Guti (33) verlaat Real Madrid en gaat in Dubai spelen. De middenvelder speelde al sinds 1995 voor de Koninklijke en won met los merengues vijf titels, drie keer de Cham-pions League en twee intercontinentale bekers.

Barcelonavoorzitter JoanLaporta kwam de dag na de uitschakeling in de halve finale in de CL tegen Inter naar de training om zijn spelers een hart onder de riem te steken. De Argentijn Lionel Messi maakte bij de moeilijke verplaatsing naar Villarreal (1-4-winst) zijn 28e en 29e doelpunt van het seizoen.

JuanCarlosValerón (34), een van de boegbeelden bij Deportivo La Coruña, tekende voor vijf jaar bij. De middenvelder speelt al tien jaar bij Depor en zal volgens het plan na zijn actieve carrière als assistent-trainer bij de club blijven.

Cristiano Ronaldo loodste Real Madrid met twee treffers voorbij Osasuna. De Portugees houdt daarmee zijn ploeg op titelkoers, ook al krijgen ze vandaag/woensdag met een uitwedstrijd bij Real Mallorca een lastige tegenstander voorgeschoteld.

Nikola Zigic (29), de boomlange Servische targetman van Valencia, lag met twee goals aan de basis van de zege tegen Espanyol. Daarmee is zijn ploeg zo goed als zeker van de derde plaats, die recht geeft op directe kwalificatie voor de CL.

DANIEL DEVOS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content