Betreft : reactie op lezersbrief van de heer Beckx in Sport/VoetbalMagazine van 16 oktober jongstleden.

Vooreerst zou ik willen zeggen dat het niet mijn gewoonte is te reageren op absurde lezersbrieven, maar de heer Beckx zal waarschijnlijk niet enkel bij mij een reactie losweken.

Wat deze man beweert slaat nergens op :

– Het is net de verdienste van Sef Vergoossen dat hij een succesvol systeem tegen eender welke tegenstander trouw blijft, en tevens een houvast voor een erg jonge spelersgroep.

– Over Didier Zokora het volgende : een klasrijke verdediger die soms té intelligent is en té snel denkt. Terwijl hij met ouder worden wel beter zal kunnen inschatten wanneer de bal gewoon in de tribune te keilen of positie achter de tegenstander te kiezen in plaats van altijd te willen anticiperen en het duel te voorkomen. Die enkele foutjes leveren trouwens verre van altijd een doelpunt op voor de tegenstander. En valt niet elk doelpunt na een individueel mistasten ? Deze Zokora is met voorsprong de in potentie beste verdediger in België en zal gezien zijn leeftijd (21) enkel nog beter worden.

– De wissel tegen AS Roma is achteraf de verkeerde gebleken, gezien het apathische spel van de Italianen. Men had beter een verdediger opgeofferd, in casu Wamfor. Dagano wisselen had tegen het centrale trio Samuel-Panucci-Zebina sportieve zelfmoord betekend, omdat hij als enige de kracht bezit met deze heren in duel te gaan. En Wesley Sonck is geen diepe spits, maar op zijn best rond een vast aanspeelpunt. Dit werd nogmaals bewezen in de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Andorra en Estland.

Soley Seyfo bezit ongeveer dezelfde kwaliteiten als Harald Pinxten, ware het niet dat Soley een betere voetballer én een betere kopper is. Net deze kwaliteiten waren/zijn het manco van onze defensie, getuige ook de moeizame aanpassing van Igor Tomasic.

Jan Moons bewijst dit seizoen de betere te zijn van Davy Schollen en is verre van onzeker, enkel de uitstraling kan beter, maar heeft Davy Schollen die vooralsnog ? Deze beloftevolle doelman zal op termijn ons doel verdedigen, maar geef de jongen tijd om te groeien, zeker gezien zijn degelijke máár niet feilloze optredens tegen PSV en AS Roma.

Meneer Beckx, stop met onzin uit te kramen. Een échte supporter zou beter moeten weten.

Andy Leliaert, Opglabbeek

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content