CERCLE BRUGGE (MANAGING DIRECTOR YVAN VANDAMME)

Plus: “Het enige positieve is dat enkele jongeren hun eerste speelminuten kregen.”

Min: “Voor ons is PO2 een absoluut dieptepunt na een al bij al positief seizoen. Wellicht maakte de trainer de fout het accent te leggen op experimenten en het resultaat daaraan ondergeschikt te maken. Ook de toeschouwersaantallen zijn negatief.

CHARLEROI (SPELER CÉDRIC FAURÉ)

Plus: “Ondanks een chaotisch kampioenschap kun je nog een Europees ticket afdwingen. Nergens anders kan dat.”

Min: “Voor Charleroi zie ik geen minpunten. We speelden voor veel volk en haalden goeie resultaten. Voor teams die hun eerste wedstrijd verliezen, ligt dat wellicht anders.”

AA GENT (COMMERCIEEL DIRECTEUR PATRICK LIPS)

Plus: “Dat er nog iets op het spel staat, want je hebt nog uitzicht op een Europees ticket. En dat je een mooie barragewedstrijd mag spelen tegen de vierde uit PO1. Genk leverde in het verleden het bewijs dat je daarmee een minder geslaagd seizoen alsnog kunt goedmaken.

Min: “De stiefmoederlijke behandeling door de pers van deze minicompetitie. Vergelijk het met het verschil in media-aandacht tussen de Champions League en de Europa League.”

KV KORTRIJK (PERSVERANTWOORDELIJKE JELLE BRULEZ)

Plus: “PO2 is voor ons vooral positief, het betekende voor ons meer interessante wedstrijden, meer spanning, kans op Europees voetbal en een kans om jongeren speelminuten te geven.”

Min: “De geringe mediabelangstelling, de negatieve benadering en het ontbreken van topaffiches wegens geen Zulte Waregem, Club, Anderlecht, Standard of Genk.”

SK LIERSE (WALTER GROOTAERS, DIRECTEUR COMMUNICATIE)

Plus: “PO2 kan perfect dienen om aankomende talenten uit de Académie uit te proberen en na te gaan of ze eerste klasse aankunnen.”

Min: “De formule stelt niets voor en is belachelijk. Afschaffen graag. Zo snel mogelijk. Liever vandaag dan morgen.”

KV MECHELEN (VOORZITTER JOHAN TIMMERMANS)

Plus: “Het enige positieve is dat er toch nog een strohalm was om een ontgoochelend seizoen te redden, maar we alleen de bevestiging kregen van ons kwakkelseizoen.”

Min: “PO2 is enkel bezigheidstherapie om de spelers niet te snel met vakantie te laten gaan en om de supporters evenveel wedstrijden te geven.”

KV OOSTENDE (SPORTIEF DIRECTEUR LUC DE VROE)

Plus: “Dat je vertrekt vanuit de ingesteldheid dat alles mag en niks moet. De manier waarop gevoetbald wordt, kon me bekoren. Neem de 27.000 mensen weg bij Club Brugge-Standard en je kon denken dat je naar een wedstrijd uit PO3 keek.”

Min: “Dat de ploegen die ontgoochelen in PO2 dat waarschijnlijk zullen voelen in hun abonnementenverkoop. KV Oostende zit in een positieve flow en overtreft momenteel alle verwachtingen.”

WAASLAND-BEVEREN (CEO DIRK POPPE)

Plus: “Dat je het volgende seizoen kunt voorbereiden door spelers uit te proberen van wie je nog twijfelt of je hun optie moet lichten of het contract moet verlengen.”

Min: “Geen spankracht of competitiegeest. Weinig belangstelling, weinig horeca en weinig motivatie bij de spelers. Alsof je in een bedrijf de maand voor je verlof ook al weinig zou werken.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content