Geboren op 4 november 1976

Getrouwd met Ann

Zeg eens eerlijk : was je teleurgesteld omdat je niet genomineerd was voor de Gouden Stud ?

“Nee, helemaal niet ( lacht). Toevallig heb ik gisteren wel de foto’s gezien. Was ik blij dat ik daar niet tussen moest staan ( lacht) …, al zou ik het misschien wel doen, mocht het mij gevraagd worden. Maar of het plezant is om daar zo in je boxershort te poseren, ik weet het zo niet.

“Van de genomineerden maakte Mark De Man het meeste indruk op mij. De mensen willen toch iemand met een mannelijke borstkas, denk ik, en dat vond ik bijvoorbeeld niet terug bij Logan Bailly. De zijne is in mijn ogen … nog niet volgroeid.”

Stel dat je met iemand uit de politiek een strandwandeling mag maken, wie mogen we dan voor je opbellen ?

“Pffff … Dat weet ik echt niet. Ik heb geen interesse voor politiek, volg dat ook niet. Ik ben nog nooit gaan stemmen. Ik woon in het buitenland en dan is dat niet verplicht. Als ik een brief krijg daarvoor, geef ik een volmacht aan mijn vader. Op wie hij dan in mijn plaats stemt, weet ik niet, omdat ik dat simpelweg niet vraag.”

Vorige week was het Gedichtendag. Kan poëzie je boeien, heb je bijvoorbeeld een favoriet gedicht ?

“Nee, totaal niet. Ik ben een saaie man hé ?”

Vertel ons eens wat je wel interesseert.

“Ik heb nog nooit een boek gelezen. Ik ben meer een tv-man, kijk graag naar dvd’s en dergelijke. Maar dan niet naar films, veeleer series in de trant van 24, dat is er een over terrorisme in de VS. Van zoiets koop ik een hele box en daar kan ik uren naar zitten kijken.”

Kijk jij ook opvallend meer naar ‘De Rode Loper’ nu Evy Gruyaert dat programma regelmatig presenteert ?

“( lacht) Meer niet. Ik volg het af en toe, omdat ik dat interessanter vind dan Mooi en meedogenloos, maar ik heb niet speciaal een boon voor Evy Gruyaert. Als je me vraagt naar een mooie vrouw, denk ik aan die uit de politiek, hoe heet ze nu ook weer ?”

Vera Dua ? Nee, sorry, grapje. Het zal wel Freya Van den Bossche zijn zeker ?

“( lacht) Juist. Een mooie, spontane vrouw. Wel ja, met die zou ik wel nog een strandwandeling willen maken. Maar dan niet om over politiek te praten hé ( lacht).”

Beleg je geld in aandelen ?

“Ja, mijn vader heeft jarenlang bij de bank gewerkt, die doet dat voor mij. Ik zou niet weten wanneer ik wat moet kopen of verkopen. Maar ik volg de koersen wel via televisie, weet waar mijn centen zitten.”

Zijn er stadions waar je niet graag komt, verplaatsingen die je als voetballer haat ?

“Hier valt dat enorm mee. Een verplaatsing maken duurt nooit langer dan twee uur. Daar ben je in Duitsland al heel blij mee. Daar ging ik absoluut niet graag naar Cottbus. Dat ligt tegen de Poolse grens en daar moest je telkens met de bus naartoe, want daar is geen luchthaven in de buurt. Bovendien kwam je meestal terug met nul punten, dan waren dat zeker geen aangename ritten. En tot overmaat van ramp speelde die ploeg vroeger in een heel oud, typisch Oost-Duits stadion.”

Had je vroeger een truc om meisjes te versieren, bijvoorbeeld een openingszin die altijd werkte ?

“Nee, de vrouw waar ik bijgebleven ben, is naar mij toegekomen. Ik was niet goed in dat soort zaken. Zeker bij meisjes was ik het verlegen type, de jongen op de achtergrond. Maar sommigen vinden dat ook wel interessant. Die verlegenheid ben ik intussen wel kwijt.”

Heb je ooit eens iets onnozels gezegd toen je als kleine jongen moest gaan biechten ?

“Deden we dat in onze tijd nog ? Ik heb nog nooit de binnenkant van een biechtstoel gezien, denk ik. Ofwel komt dat omdat ik altijd zo braaf was … ( lacht)

“Nee, dat is niet waar. Ik was een kleine rebel, een kwajongen, maar deed alles altijd heel stiekem, zodat niemand het wist. Ik toonde me ook altijd verlegen, waardoor ik zelden van iets verdacht werd. Maar op een dag hadden ze me eens te pakken. Toen moest ik elk plafond in elk lokaal schoonmaken, omdat ik in de klas natte proppen naar het plafond geschoten had.”

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content