Hoe kan je Annelies het best omschrijven ?

“Een lief, zacht, spontaan en mooi meistje, beetje koppig soms. Vooral in het huishouden is ze Pietje Precies. Ze schrikt er bijvoorbeeld niet voor terug om tien uur ’s avonds nog eens de stofzuiger boven te halen (lacht luid). Het is helemaal haar verdienste dat ik me meer gedeisd hou en niet langer nog een grote mond opzet. Ik probeer te doen wat er van mij wordt verlangd.”

Ben jij een sporter met vaste rituelen ?

“Op de dag van de wedstrijd eet ik altijd kip krokant met appelmoes. Het gebeurt zelden dat ik het zelf klaarmaak. (Annelies : “Het vlees bakken, gaat nog net. En een potje appelmoes in de microgolf zetten, heeft hij ook al onder de knie.”) In de keuken ben ik geen held. Ik eet enorm graag en kook… dikwijls van colère(lacht). Er zijn weinig dingen die ik niet lust. Vooral het gehaktbroodje van Annelies is een echte aanrader ! (Annelies : “Geoff heeft een vaste uitspraak : schatje, het is lekker, maar een beetje weinig, hé.”) Verder gebruik ik sinds anderhalf jaar ook Herbalife, dat me werd aangeprezen door Wim De Coninck. Ik verloor al vijf à zeven kilo en heb zelden nog last van een appelflauwte.”

Wat versta jij onder een avondje genieten ?

“Rustig een filmpje kijken, thuis of in de bioscoop. Dat hoeft voor mij echt niet meer te zijn. Onlangs keek ik naar The Horse Whisperer, met Robert Redford. Het pakte mij. Je moet je emoties durven te tonen. Maar ik zie vooral graag psychologische thrillers met Morgan Freeman. Of The Bone Collector, met in de hoofdrol Denzel Washington. Ook Anthony Hopkins in Silence of the Lambs vond ik subliem.”

Lees je soms een boek ?

“Ik ben zeker geen boekenwurm. Onlangs kreeg ik wel de biografieën van Robby Williams – een wereldentertainer – en David Beckham cadeau. Prima lectuur voor als we op verplaatsing spelen en lang in de bus zitten. Ik heb ook de autobiografie van Lance Armstrong van begin tot einde verslonden. Chapeau, hé. Ik kreeg enorm veel respect voor hem, vooral voor de manier waarop hij terugvocht en de Tour de France won. Een enorm sterke persoonlijkheid, naar wie je wel moet opkijken.”

Jullie wonen nu op appartement. Bouwplannen ?

“Na drie jaar waren we toe aan wat verandering. Alles is in orde gebracht. Vanaf april kunnen we er aan beginnen. We blijven in Brugge, dicht bij Tillegem Bos, op een stuk grond dat ik enkele jaren geleden kocht. Toevallig op amper vijfhonderd meter van Annelies haar ouderlijke woning. We zijn nu volop bezig met bestekken en offertes van aannemers te vergelijken. Dit is zeker iets om naar uit te kijken.”

Gevolg is wel dat er nog geen echte vakantieplannen zijn ?

“Klopt. We hebben al drie strandvakanties achter de rug : Tenerife, Kreta en Turkije. We zijn het een beetje beu, zeker na vorig jaar. Een hele week regen. Ik denk dat we bleker terugkeerden dan we vertrokken. Man, man ! Waarschijnlijk gaan we deze zomer door de Provence trekken. Ik wil ook graag eens naar Australië, waar mijn beste maat Joe Spiteri woont. Een ongelofelijke gast met wie ik zeer goed opschiet. Via telefoon en internet hebben we nog wekelijks contact met elkaar. Heel plezant.”

De muziek van Elton John kan jullie beiden bekoren ?

“Onze absolute favoriet momenteel is Dido. Gewoon subliem. Ook Clouseau vinden we goed. Tijdens de Night of the Proms waren ze surprise act. Toen ze En dans speelden, stond het hele Sportpaleis in rep en roer. Je wordt gewoon meegetrokken in die sfeer. Echt fantastisch.”

door Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content