Wat doe je het liefst in je vrije tijd ?

“We hebben eigenlijk niet zoveel vrije tijd. Als we toch eens twee dagen vrij zijn, profiteren we er meestal van om er even tussenuit te gaan. We maken dan bijvoorbeeld een kort reisje naar de zee of de Ardennen of plannen een citytrip. Soms gaan we zelfs naar Zuid-Frankrijk. Tijdens de winterstop en na de competitie trekken we altijd naar een verre, zonnige bestemming. Eigenlijk reizen we allebei heel graag. Zo bezochten we onder andere al landen als Indonesië en Mexico.”

Nog andere hobby’s ?

“Tijdens onze vakantie tennissen we samen. En dan is natuurlijk ook nog ons zoontje, Aldwin, die nu twee jaar is. Hij is enorm actief en vraagt veel aandacht. Meestal is hij zelfs niet tevreden als één van ons beiden met hem speelt, want hij wil ons allebei ( lacht). Ik hoop dat hij later sport beoefent, maar voor mij hoeft hij niet per se te gaan voetballen. Het zou natuurlijk leuk zijn, maar ik zal hem zeker niet pushen. Zolang hij doet wat hij graag doet, ben ik tevreden.”

Voor wie heb je bewondering ?

“Voor onze koning ! Ik ben best wel koningsgezind. Volgens mij heeft hij echt een belangrijke functie. Het koningshuis houdt België samen. We zijn een klein landje met drie verschillende talen, maar toch is België één. Ik voel me ook een echte Belg. Mijn roots liggen in Namen, maar ik woon in Brussel en heb een groot deel van mijn carrière bij Vlaamse clubs gespeeld. In Brussel voel ik me echt thuis.”

Waarvan heb je spijt ?

“Tja, er zijn natuurlijk altijd dingen die je achteraf anders zou doen. Vooral toen ik jonger was, nam ik redelijk impulsief beslissingen. Nu denk ik na voor ik iets doe en dat vind ik wel positief. Mocht ik één periode uit mijn leven mogen overdoen, dan zou het die van mijn negentien tot mijn vierentwintig zijn. In die periode was ik niet altijd omringd door goede vrienden en dat zou ik zeker anders doen. Ook in het voetbal had ik dan misschien meer kunnen bereiken. Maar het is mijn eigen fout en ik heb eruit geleerd. Mocht ik die periode over kunnen doen, zou ik mezelf liever omringen met mensen die me door dik en dun steunen en waarvan ik weet wat ik aan hen heb.”

Hoe lang ken je Maud ?

“Vijf jaar en we zijn ondertussen ook al drie jaar getrouwd. Ik denk wel dat ik haar door en door ken. Maud heeft zeker een positieve invloed op mij, want ze begeleid mij altijd in de goede richting. Verder is ze heel sociaal en ook heel gevoelig. Ze wil steeds het beste voor iedereen en heeft altijd angst om mensen te kwetsen. Soms is dat wel een nadeel, want ze trekt zich echt alles heel hard aan en kan zelfs problemen van anderen moeilijk van zich afzetten. We hebben bijvoorbeeld ooit eens een vogeltje gevonden op ons terras dat niet meer kon vliegen en dan heeft zij dat eten en drinken gegeven. Ze heeft dat dan zeker een halve dag in de gaten gehouden en ze was echt bezorgd. Pas toen mama vogel bij het diertje was, was Maud wat geruster. Het vogeltje is trouwens hersteld, hoor.”

Winter of zomer ?

“Driehonderd procent zomer ! Zoals ik al zei, reizen wij heel graag, maar ook hier in België genieten wij van het goede weer. We genieten ervan om buiten te zitten en af en toe te barbecuen met vrienden. We houden van sociaal contact, maar voor ons is vriendschap geen verplichting. We moeten onze vrienden niet elke week zien, enkel als het voor iedereen past. Sommige periodes heb je gewoon minder behoefte om andere mensen te zien en dat respecteren wij dan zonder probleem. Wintersport hebben we tot nu nog niet gedaan, ook omdat het te gevaarlijk is voor het voetbal. Na mijn carrière zullen we dat zeker gaan doen, maar momenteel zit dat er nog niet in.”

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content