Hoe heb je Marie leren kennen ?

“Een vriend, ook een voetballer, ging en gaat nog altijd uit met een van de vriendinnen van Marie. Op een dag organiseerde hij een etentje met vier ( Marie : “Ik vond het niet zo’n geweldig plan, ik heb de uitnodiging aanvaard zonder er verder over na te denken.”)

Was het niet te moeilijk om tot in juli alleen te zijn ?

“Dat viel mee omdat er zelden twee weken waren zonder dat we elkaar zagen. En ook : ik kwam in december in Charleroi aan en in mei gingen we al met vakantie.”

Jullie wonen in een schitterende villa, halfweg tussen Charleroi en Brussel. Hoe hebben jullie die gevonden ?

“Via internet. Ik zocht iets in de streek, uiteraard. Hier ben ik dicht bij de club en toch volop op het platteland. Ik hou van de natuur. In de tuin werken vind ik zalig. Ook de afrastering rond het grasveld heb ik zelf gezet. Ik hou er ook van om te gaan vissen met mijn broer of te gaan fietsen in de bossen. Ik verkies trouwens een huis boven een flat. Nu, let wel, het is hier ongelooflijk rustig, maar ’s zomers is er hier elke avond een spektakel in de abdij en dan is er hier veel verkeer.”

Heb je gestudeerd ?

“Weinig, als gevolg van het voetbal. Ik heb een graduaat boekhouden. Ik wou mijn bac halen per briefwisseling, maar toen ik meteen twintig dozen met fotokopieën kreeg, raakte ik ontmoedigd. Volgens mij haakt de helft van de kandidaten al af wanneer ze die papierberg bij hen thuis afgeleverd krijgen.”

Wat zijn je hobby’s ?

“Ik heb recht op één avond voetbal kijken op tv. Voorts kijken we op tv graag naar documentaires. Naar realistische dingen, geen sciencefiction. Onlangs zagen we een programma over Dutroux. Die is ook in Frankrijk bekend. Ik vertelde Marie dat we dicht bij hem hebben gewoond, in Châtelet. Van dat programma hebben we veel opgestoken. Tot dan hadden we slechts brokstukken van de informatie opgevangen. Een verschrikkelijke affaire.

“Marie gaat ook graag naar theater. Op een avond nam ze me mee naar de abdij om naar een stuk van Shakespeare te gaan kijken. Of dat meeviel ? Ik had me er vooraf zo’n slechte voorstelling van gemaakt dat het eigenlijk alleen nog kon meevallen ( lacht). De decors waren wel magnifiek. We kijken ook graag naar films. Ik hou van komedies, Marie kijkt liever naar thrillers, maar liefst niet alleen. ( Marie : “Laatst heb ik ‘The Circle’ gezien. Ik heb er niet van kunnen slapen, vooral omdat ons tv-toestel net zoals in de film soms vanzelf oplicht.”)

Ben je een gastronoom ?

“Ja. Marie gaat graag uit eten. Ik ben dol op de Franse keuken, maar een Chineesje gaat er ook in. Een culinaire avonturier ben ik niet : als een restaurant me bevalt, keer ik er vaak terug. Er zijn veel goede restaurants in de streek hier.”

Hou je van reizen ?

“Ik denk dat ik zeker al twee derde van Europa heb gezien, en ik ben naar Madagaskar geweest en, dankzij het voetbal, naar Japan. Tokio vond ik echt indrukwekkend. Al dat volk in de metro : heel benauwend. Alles is er zo buiten alle proporties. Die straten, helemaal verlicht, zijn ontzaglijk groot. Op het gebied van technologie liggen de Japanners tien jaar voor op ons. Ze maken van alle apparaten miniatuurtjes.”

Zeg eens wat over Marie.

“Ze is zacht en gevoelig, maar ze heeft wel karakter. Ik moet natuurlijk wel positief blijven, hé ( lacht).” ( Marie : “Ja, dat zou me wel goed uitkomen.”) Ze is vrijgevig, verliefd. ( Marie : “En jij ?”) Ze houdt me scherp, hé. En terwijl ze in verwachting is, blijft ze heel actief.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content