Aanvoerder Frédéric Déhu beleefde weinig vreugde aan de bekerzege van zijn PSG.

Omdat het in het tussenseizoen bij PSG zo had gerommeld, verwachtte de club uit de Franse hoofdstad zich aan een moeilijk overgangseizoen. Ze dichtte zichzelf weinig kansen toe om opnieuw mee te doen voor de prijzen na de uit lang vervlogen tijden daterende bekerzege tegen Lens, de overwinning in de Ligabeker tegen Bordeaux en de laatste kampioenstitel in 1998. Tegen de verwachtingen in pakte het team echter een mooie tweede plaats en een ticket voor de Champions League. Het won bovendien vorige zaterdag voor de zesde keer in zijn geschiedenis de beker van Frankrijk. PSG komt daardoor op gelijke hoogte met Saint-Etienne, maar blijft wel nog flink wat achter op Marseille, dat liefst tien bekerzeges op de palmares heeft staan.

In 2000 en vorig jaar konden de Parijzenaars het in de finale niet waarmaken, maar dit keer lieten ze zich niet verrassen. PSG speelde in de eerste helft nochtans alles behalve denderend tegen tweedeklasser Châteauroux, die resoluut zijn kans ging en helemaal geen catenaccio bracht. De club was immers toch al verzekerd van deelname aan de Uefa-cup.

De Portugees Pauleta, de topschutter van de Parijzenaars, scoorde in de 65e minuut het enige doelpunt van de match. Uiteraard was coach Vahid Halilhodzic daar bijzonder tevreden mee. Na een geslaagd parcours als coach van Lille en Rennes hoopte hij door vorige zomer bij Parijs te tekenen zijn prijzenkast met enkele trofeeën te kunnen aanvullen, en dankzij de bekerzege ziet hij die wens in vervulling gaan.

Minder gelukkig was de Parijse aanvoerder Frédéric Déhu. Die werd immers heel de wedstrijd lang uitgefloten door de eigen fans omdat ze hem niet vergeven dat hij straks de overstap maakt naar aartsvijand Marseille. Hoewel Déhu kan terugblikken op een ijzersterk seizoen, vond een aantal heethoofden er niets beters op dan hem een hele wedstrijd te beschimpen. Het is ongetwijfeld nog nooit vertoond dat een aanvoerder zo ingetogen de beker in de lucht stak en zo snel naar de kleedkamer verdween. Zijn ploegmaats met op kop Fabrice Fiorèse en Jérôme Alonzo gingen hem daar halen om samen een ereronde te lopen, maar Déhu was zo kwaad dat hij enkel de supporters van Châteauroux ging groeten en daarna snel weer de spelerstunnel indook. Nooit gezien ! (NR)SEBASTIEN PICHOT (27), rechtsback bij Rijsel, tekende een contract voor drie jaar bij PSG. De ploeg uit de hoofdstad aast bij dezelfde club ook nog op de Griekse verdediger Efstathios Tavlaridis, die aan de Noord-Fransen is uitgeleend door Arsenal. NANTES neemt deel aan de Intertotobeker omdat Marseille en Lens geen gebruik maken van hun ticket. Rijsel en Rennes zijn er nog niet uit of ze al dan niet meedoen. FLORIN JARJAT, de linksback van het naar derde klasse gedegradeerde Valence, tekende voor drie jaar bij Nice. HABIBBAMOGO, spits bij het naar tweede klasse gezakte Montpellier, tekende een contract voor vijf jaar bij Marseille. JEREMIE JANOT en STEPHANE HERNANDEZ blijven bij Saint-Etienne. De doelman (26) en de centrale verdediger (24) tekenden allebei voor twee jaar bij. ERIC ABIDAL, verdediger bij Rijsel, ruilt die club voor landskampioen Lyon. CHRISTOPHE DUGARRY tekende een contract van een jaar bij Qatar Sport. Hij zal er 1,6 miljoen euro per jaar verdienen. (NR)

NR

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content