Na twee wedstrijden in de terug-ronde is het duidelijk : de problemen bij Anderlecht blijven duren. En het is natuurlijk niet een voetballer als Christophe Grégoire die dat meteen gaat veranderen. Die zoekt zijn plaats en in een elftal dat niet draait, en dat is moeilijk. Het is opvallend dat die interne strubbelingen maar blijven aanslepen en de oude kwalen niet worden weggesneden. Vorige week was het weer Pär Zetterberg die ontstemd reageerde. In feite was het niet zo verstandig dat Anderlecht destijds openlijk bekendmaakte dat Zetterberg na zijn actieve carrière technisch directeur bij de club zou worden. Zeker niet ten aanzien van Hugo Broos. Veel meer wil ik over Anderlecht niet zeggen, je moet telkens weer in herhaling vallen. Duidelijk is voor mij in ieder geval dat Club Brugge veel verder staat. Ze zijn versterkt uit de winterstop gekomen. Iemand als Ishiaku gaat de ploeg nog veel diensten bewijzen.

Andere vaststellingen bij de start van de terugronde ? RC Genk is duidelijk ook versterkt en kan naar de derde plaats mikken, al lijken ze me na het vertrek van Mokoena centraal achteraan wat kwetsbaar. Standard maakte in Charleroi verdedigend geen fouten en is ook een kandidaat voor een Europees ticket als er gedisciplineerd wordt gevoetbald. Charleroi zie ik rond de vijfde plaats eindigen, AA Gent kampt met zoveel blessures dat het wellicht wat gaat terugvallen en ik verwacht dat Lokeren onder Willy Reynders thuis voor spektakel gaat zorgen en buitenshuis het resultaat speelt.

Nu Bergen met een zes op zes uit de startblokken is geschoten, kondigt de strijd tegen de degradatie zich nog spannend aan. Jos Daerden kan in Bergen eindelijk beginnen werken. Er zijn goede aankopen verricht, iemand als Junior gaat de ploeg een duidelijke meerwaarde geven. Aan Daerden nu om te bewijzen wat hij in zijn mars heeft. Ik verwacht dat Brussels het moeilijk gaat krijgen. Daar hebben ze hun huiswerk niet goed gedaan. Ze laten een paar Brazilianen komen en vervolgens blijkt dat die niet goed genoeg zijn. Dat kan toch niet ? Ook Sint-Truiden dreigt nog in degradatiegevaar te komen. Net zoals Cercle Brugge en zelfs Germinal Beerschot, Moeskroen en Beveren niet veilig zijn. KV Oostende daarentegen heeft tijdens de winterstop blijk gegeven van een onvoorstelbaar amateurisme. Hoe kan je het als club maken om je trainer na de winterstop door te sturen en pas drie dagen voor de eerste wedstrijd een nieuwe trainer aan te stellen ? Daar zijn toch geen woorden voor ? Ik zou echt niet graag in de schoenen van Herman Vermeulen staan. Los daarvan : met zo’n beleid verdient KV Oostende alleen maar om naar tweede klasse te zakken en plaats te maken voor een club die serieuzer werkt.

CANAL+ BLAUW

ZATERDAG 29. 01

15.55 Dortmund – Mönchengladbach

21.55 Sevilla – Barcelona

ZONDAG 30. 01

17.30 Hertha BSC Berlin – Bayern

19.25 Samenvatting Sevilla – Barcelona

19.40 Lokeren – RC Genk

22.15 Monaco – PSG

MAANDAG 31.01

20.00 BVO (heruitzending om 22.40)

DINSDAG 01.02

18.00 Heruitzending BVO (laatste kans om 22.55)

20.55 Arsenal – Man. United

‘Abonneer nu op Canal + en kijk gratis tot PASEN’

Voor meer informatie bel 0800/666 33 of ga snel naar je Canal + verdeler

door Hein Vanhaezebrouck, co-commentator Canal +

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content