“I vica Dragutinovic is zó belangrijk voor ons. Niet alleen op het veld, vooral ook ernaast. Als hij wegvalt, verliezen we heel veel kwaliteit. Ik kruis mijn vingers tot woensdagavond”, zo verwoordde international Karel Geraerts zijn gevoelens na de krappe 2-3-overwinning van Standard op La Louvière. De verdedigende middenvelder werd niet op zijn wenken bediend, want net voor het sluiten van de internationale transfermarkt, om 23 u. 47 exact, slaagde makelaar Predrag Mijatovic (ex-speler van Real Madrid) erin de Servische international voor drie seizoenen (met een optie voor nog een jaar) onder te brengen bij het Spaanse FC Sevilla. De ploeg van de Argentijnse spits Javier Saviola betaalde drie miljoen euro voor de 29-jarige Dragutinovic, een van de steunpilaren dit seizoen bij de Rouches. Eigenlijk was de centrale verdediger maar de tweede keuze op het verlanglijstje, want een bod van 12,5 miljoen euro op Vincent Kompany werd door Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck resoluut afgeslagen.

Dragutinovic bracht uiteindelijk het dubbele op van wat Luciano D’Onofrio en Pierre François hadden vooropgesteld. De aanvankelijk vastgestelde transferprijs van 1,5 miljoen euro vormde het voornaamste struikelblok voor Olympiacos Piraeus, dat slechts 1 miljoen euro wilde neertellen. Dat ook Marseille alsnog op de proppen kwam met een voorstel, was niet naar de wens van de speler, die weinig zin had in een Zuid-Frans avontuur. Opnieuw geassocieerd worden met een club waarrond nog altijd een zweem van maffiapraktijken hangt door de figuur van Robert Louis-Dreyfus, sprak hem weinig aan. Sportieve ambities primeerden op het financiële aspect.

“Het was tijd om een nieuwe impuls aan mijn loopbaan te geven”, verklaart Dragutinovic, die in 2000 voor 2,5 miljoen euro door Standard werd weggehaald bij AA Gent. “Er waren afgelopen zomer ook contacten met Blackburn Rovers, Celta Vigo en Spartak Moskou. Maar ik wilde me graag op een Europees topniveau voorbereiden op het WK van volgend jaar in Duitsland. FC Sevilla heeft, net als mij, de ambitie om uit te komen in de Champions League. Vorig seizoen eindigden ze als zesde, we hopen de kloof met Barcelona en Real Madrid te verkleinen. Dat was een belangrijk argument waarmee de voorzitter me overtuigde, ook al is het bijzonder jammer dat een hereniging met Trond Sollied niet mogelijk bleek. Voor elke voetballer is hij de ideale leermeester, de beste trainer waar ik ooit mee werkte”, zegt de voetballer die sedert vijftien maanden over de Belgisch-Servische nationaliteit beschikt.

(FV)

‘Het is bijzonder jammer dat een hereniging met Trond Sollied niet mogelijk bleek.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content